«کدام مسجد!» در شبکه مستند/ چگونه جایگاه اجتماعی مساجد احیا شود

به گزارش هنردستان: یاسر عرب کارگردان «کدام مسجد!» درباره این مستند گفت: مساجد پایگاه‌های مهم اجتماعی هستند که برخلاف اینکه گفته می‌شود، هزاران سال پیش رونق داشته‌اند،  در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد هم پویایی و فعالیت قابل‌توجهی داشته‌اند و فعالیت‌های مختلفی در آن انجام می‌شد، از کلاس های درس که هم‌نسلی‌های من از آن خاطره دارند تا  پخش فیلم و صندوق قرض‌الحسنه.

وی افزود: متأسفانه این نهاد به دلایلی مورد اقبال نسل امروز  نیست و ما این موضوع را به‌ طور جدی بررسی خواهیم کرد، ضمن اینکه در این سه قسمت نقدی جدی به وضعیت مساجد در شئون مختلف نظافت، معماری، سیاست‌گذاری‌های فرهنگی‌ای که ندارند و غیره داریم.

به گفته عرب در هر قسمت از این مجموعه سه‌ قسمتی یک مسجد فعال که ظرفیت مطرح‌شدن به‌عنوان الگو را دارد، شناسایی و معرفی می‌شود.  

عرب ادامه داد: این مستند در قسمت اول نگاهی به موضوع شیوه «جذب» در مساجد دارد و در همین راستا مسجد صنعتگران مشهد معرفی‌شده، پایگاهی که به بهترین شیوه نوجوانان و جوانان را جذب می‌کند، در قسمت دوم به این موضوع می‌پردازیم که بعد از جذب مساجد چه برنامه‌ای برای مخاطب دارند، در ادامه به مسجد قدس اصفهان می‌رویم که برای مخاطبانش از دوره راهنمایی تا فارغ‌التحصیلی از دانشگاه برنامه‌ریزی کرده است.

وی اظهار کرد: دختران و پسرانی که به سن بلوغ می‌رسند سوژه قسمت سوم این مستند هستند و سعی کردیم به این موضوع بپردازیم که چرا مساجد ما امروز برای دختران و پسرانی که به تکلیف می‌رسند هیچ‌گونه جذابیتی ندارد.

عرب در ادامه سخنان خود گفت: «کدام مسجد!» در اصفهان، مشهد، سمنان و تهران تصویربرداری شده و سعی دارد به این پرسش پاسخ دهد که چرا مساجد امروز به تعبیر حاج رحیم‌پور ازغدی به «قبرستان متروک» تبدیل‌شده‌اند، اینکه چرا این اتفاق افتاده و چطور باید از این شرایط خارج شد. در این خصوص گزارش مردمی داشتیم و کارشناسان نیز درباره این موضوع صحبت خواهند کرد.

وی تصریح کرد: این مستند نگاهی کلی دارد به اینکه چطور می‌شود فضای اجتماعی مساجد را احیا کرد.

«کدام مسجد!» یکشنبه ۶، سه‌شنبه ۸ و پنجشنبه ۱۰ خرداد ساعت ۲۰ از شبکه مستند پخش می‌شود و بازپخش آن ساعت ۱۵ روز بعد است.

این مستند در مرکز فرهنگی میثاق تهیه‌ شده و از دیگر عوامل آن می‌توان به تصویربرداران یاسر عرب، مهیار شهنازی پور و تدوین و نویسندگی یاسر عرب اشاره کرد.

امتیاز دهید