ماجرای رئالیسم جادویی و هویت باختگی انسان معاصر در «خانه نمزده»

به گزارش هنردستان: کارگردان «خانه نمزده» با اشاره به ویژگی های این اثر نمایشی عنوان کرد این نمایش هویت باختگی انسان عصر حاضر را به چالش می کشد.

شادی اسدپور کارگردان نمایش «خانه نمزده» که این روزها در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه است درباره این اثر نمایشی گفت: تلاش کردم در اجرای این نمایش مخاطبان را سرگرم کنم. «خانه نمزده» علاوه بر اینکه تماشاگران را خسته نمی کند از لحاظ محتوایی نیز جذاب است ضمن اینکه موسیقی سهم زیادی در این نمایش دارد و موقعیت های کمدی در فضای فانتزی و رئالیسم جادویی مخاطبان را سرگرم می کند.

وی درباره داستان نمایش توضیح داد: «خانه نمزده» ماجرای زن و شوهری به نام اکبر و ترمه است که در خانه شان زندگی می کنند اما در مقاطع مختلفی سه نفر وارد خانه شان می شوند و ادعا می کنند که خانه و وسایل آن متعلق به آنهاست. ثابت کردن این مساله که خانه مال زن و شوهر است چالش هایی را برای آنها به وجود می آورد. طی اتفاقاتی و با ورود این سه نفر وارد فضایی کابوس وار می شویم به شکلی که انگار این افراد واقعی نیستند. کلا نمایش در مرز بین واقعیت و خیال جریان دارد به شکلی که انگار آدم ها وقتی که می خوابند بیدارند و یا وقتی که بیدار هستند هنوز در خواب به سر می برند.

اسدپور ادامه داد: تم این نمایش هویت باختگی انسان امروز است؛ مضمونی که هر مخاطبی می تواند با آن ارتباط برقرار کند چون همه آدم ها در بازه ای از زندگی شان دچار این مساله می شوند و ترسِ از دست دادن داشته ها و گمگشتگی گریبان شان را می گیرد.

وی در پایان درباره فضاسازی و طراحی صحنه نمایش بیان کرد: زمانی که یک نمایش بر بستر رئالیسم جادویی استوار است عوامل بیرونی کار مثل طراحی صحنه و لباس و نورپردازی را هم در بر می گیرد. رئالیسم جادویی از ادبیات وارد تئاتر شده است بنابراین باید به شکلی باورپذیر به مخاطبان ارایه شود. در «خانه نمزده» طراحی اثر به شکل واقع گرایانه صورت گرفته است و زمانی که این سه نفر وارد داستان می شوند شاهد این هستیم که عناصر رئال به سوررئال تبدیل می وشند و اتفاقات عجیب و غریبی در فضای نمایش رخ می دهد اما این اتفاقات به شیوه ای طراحی شده اند که مخاطب آنها را می پذیرد.

نمایش «خانه نم زده» از ۱۱ مرداد تا ۱۱ شهریور هر شب به غیر از شنبه ها ساعت ۲۱:۳۰ در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه می رود.

راد پورجبار، نیلوفر شهفری، رهام بیگلو، سیمین عسگری و شاهین اسماعیلی در این نمایش به ایفای نقش پرداخته اند.

امتیاز دهید
گپ و گفتگو

گپ‌وگفتی با مهندس «احمد توحیدلو»، به بهانه حضور در بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی تاسیسات تهویه

اقلیم جغرافیایی بر کاربرد دستگاه تهویه تاثیرگذار است بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی «تاسیسات و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی تهویه مطبوع» در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران

ادامه مطلب »