همبستگی عروسک‌ها برای «چهارشنبه‌سوری» بی‌خطر

هنردستان: در آستانه “چهارشنبه‌سوری” تعدادی از عروسک‌های محبوب نسل‌های مختلف از فیلم‌ها و سریال‌هایی چون «شهر موش‌ها»، «زی‌زی‌گولو»، «کلاه قرمزی و پسرخاله»، «خانه مادربزرگه» و «جناب‌خان» بر بیلبوردهای شهری قرار گرفته‌اند تا با شعارهایی متفاوت مردم را به یک چهارشنبه سوری همراه با جشن و شادی و بدون خطر دعوت کنند.

به گزارش هنردستان، مرضیه برومند ـ کارگردان و مدیر خانه عروسک ـ که با همکاری جمعی از هنرمندان عروسکی و با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران، شکل گیری این کار را در طول یک هفته مدیریت کرده است، بیان کرد: این بیلبوردها با همکاری خانه عروسک و سازمان زیباسازی در آستانه‌ی “چهارشنبه سوری” تدارک دیده شده است و همه صاحبان معنوی و غیرمعنوی عروسک‌ها و همچنین صداپیشگان آن‌ها، بدون دریافت هیچ مبلغی پذیرفته‌اند در این حرکت جمعی شرکت کنند.

 

 

او تاکید کرد: این حرکت یک کار گروهی بود که تمامی نمایشگران عروسکی همکاری کردند و کار گرافیک این پوسترها زیر نظر خودم و مرضیه سرمشقی، رفعت هاشمی و احسان نصرتی با همکاری مرجان پورغلامحسین که همگی از بچه‌های خانه عروسک هستند، در یک هفته کار فشرده به سرانجام رسیده است.

برومند در پاسخ به اینکه آیا حادثه پلاسکو باعث شد که امسال جدی‌تر، از چهارشنبه سوری پُرخطر پیشگیری شود و هنرمندان جدی‌تر به میدان بیایند؟ توضیح داد: بله، حادثه پلاسکو بهانه‌ای شد و ابتدا آقای پرستویی در فضای مجازی کمپینی راه انداختند و ما نیز سعی کردیم با عروسک‌های محبوب مردم از یک چهارشنبه‌سوری پرخطر جلوگیری کنیم. به هرحال سال‌هاست که شب چهارشنبه‌سوری از لطف همیشگی‌اش برای همه خالی شده است و به نوعی به یک لج و لجبازی تبدیل شده و مردم به جای یک جشن و شادی مناسب، کارهای خطرناک می‌کنند و دردسرهایی را برای دیگران به وجود می‌آورند.

 

 

او خاطرنشان کرد: همیشه در شعارهای چهارشنبه سوری ادبیات نهی، استفاده شده که ادبیات درستی نبوده است، اما ما سعی کردیم در این بیلبوردها از ادبیاتی بهره ببریم تا بتواند حداقل تاثیر را بگذارد. ما هم امیدواریم بتوانیم “چهارشنبه سوری” با شادی و جشن برپا کنیم نه اینکه با خطر، دلهره و ترس برای دیگران.

مرضیه برومند همچنین درخواست کرد تا “نیروی انتظامی و دولتمردان در یک فضای تعاملی با جامعه‌ای که نیاز به نشاط و شادی دارد، موقعیتی را ایجاد کنند تا مردم بتوانند شادی مناسب داشته باشند و با برخی منع‌های بی مورد باعث نشوند مردم به جای مراسم‌های سنتی خودمان که بی‌خطر هستند، از ابزارهای پرخطر برای تخلیه شادی و انرژی‌شان استفاده کنند.”

 

این کارگردان یادآور شد: در گذشته مردم با روشن کردن یک آتش کوچک و جشن‌های محلی و اجرای مراسم‌های دیگر همچون “قاشق زنی” و “فال گوش”، چهارشنبه سوری را جشن می‌گرفتند و نارنجک، نمی‌انداختند و کارهای خطرناک و آتش افروزی هم نمی‌کردند.

مدیر خانه عروسک با بیان اینکه “شادی بله و خطر نه” عنوان کمپینی است  که در فضای مجازی راه افتاده است، ادامه داد: ما هم با نصب این بیلبوردها در سطح شهر تلاش کردیم تا مردم را به شادی دعوت و تاکید کنیم که حق خطر آفرینی ندارید.

 

 

برومند در پایان با بیان اینکه این بیلبوردها تا شب چهارشنبه سوری در سطح شهر باقی خواهند ماند از پیشنهاد  سازمان زیباسازی شهرداری برای عملی شدن این اتفاق که بدون هیچگونه اعمال نظری در طول کار اتفاق افتاد، قدردانی و  همچنین از همبستگی عروسکی‌ها هم به عنوان یک از ویژگی‌های مثبت این طرح یاد کرد.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

امتیاز دهید