طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر اجرا می‌شود

لینک کوتاه :

به اشتراک بگذارید:

امتیاز دهید

به گزارش هنردستان جلسه طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر صبح در معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر که صبح چهارشنبه اول خردادماه در معاونت امور هنری برگزار شد، گفت: یکی از مباحث در هنر این است که پیمایش جدی در هنر نداشته ایم و رشد و توسعه هنر را به درستی رصد نکرده ایم. امروز از نظر نیروی انسانی در هنر کشور سرمایه داری هستیم و این جمعیت دارای مهارت و توان هنری، در سراسر کشور پراکنده هستند و هنرمندان در نقاط مختلف کشور موجب رونق هنر در شهرها و استان ها شده اند.

وی اضافه کرد: سرمایه امروزی ما در هنر با میراث تاریخی و ظرفیت های دیگر اگر یکپارچه شوند، توفیق ویژه ای در هنر حاصل می شود و با این ظرفیت و امکان می توانیم فردای بهتری در هنر داشته باشیم. شهرهایی که در رشته های خاص، ظرفیت دارند، می توانند با توجه به میراث تاریخی و ظرفیت های دیگر به عنوان شهرهای خلاقِ هنر نقش فعالانه داشته باشند و در ارتباط با شهرهای دیگر یک شبکه ای ایجاد کنند که دیگر ظرفیت ها را هم مورد توجه قرار دهند.

حسینی عنوان کرد: طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر اگر چه در نگاه اول از شهرهای خلاق یونسکو الهام گرفته است اما سعی شد فراتر از آن برود و شرایط و مشخصه های بومی و فرهنگی مدنظر قرار گیرد. این طرح، ازسوی معاونت هنری در راستای کلان برنامه های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی است که ابتدا در حوزه های هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی و مد و لباس تدوین شد اما پس از تصویب طرح در وزارتخانه مقرر شد طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در همه حوزه های فرهنگ مانند سینما و ادبیات هم انجام شود. قرار شد دبیرخانه این طرح در معاونت امور هنری تشکیل شود، جلسات متعددی در نیم سال دوم سال گذشته انجام و مطالعات و پژوهش هایی هم شروع شد، قرار شد طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در سال ۱۳۹۸ اجرایی شود و امیدواریم این طرح کار خود را آغاز کند و به عنوان یکی از طرح های مؤثر در حوزه هنر و اقتصاد فرهنگ و هنر اجرا شود.

مرتضی کاظمی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه با اشاره به اقتصاد خلاق گفت: امروزه اقتصاد خلاق یکی از قدرتمندترین اقتصادهای جهان است و ما به شدت به اقتصاد خلاق نیاز داریم. به دلیل بی توجهی دولت و برنامه ریزان و اصحاب فرهنگ و هنر از این ظرفیت استفاده نشده است و شهرهای خلاق می تواند این ظرفیت را مورد استفاده قرار دهد تا ابتدا در داخل کشور این اقتصاد پویا شود و بعد در منطقه و جهان فعال شود.

محمدحسن خوشنویس در این جلسه گفت: طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر باید با یک استراتژی و اهداف درست پیش برود و یک شبکه سازمانی داشته باشد. شهر خلاق بر شهروند خلاق استوار است و شبکه هایی این شهروندان خلاق را به هم مرتبط می کند.

وی ادامه داد: اساس این طرح نگاه آمایشی است و ضرورت دارد که شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در پیوند با سایر رشته ها و حوزه ها قرار گیرد و برای آن برنامه پایدار قرار می گیرد. این طرح بر مشارکت آگاهانه و فعالانه شهروندان استوار است و دولت و نهادهای عمومی تسهیل گری می کند.

علی اصغر سیدآبادی مشاور برنامه ریزی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز عنوان کرد: اتکای طرح بر پژوهش و مباحث نظری است. در صد سال اخیر سیاستگذاری و برنامه ریزی در تهران بوده است که از یک سو مانع خلاقیت و از سوی دیگر مانع دیده شدن تنوع ها شده است بنابراین شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر قصد دارد برنامه ریزی مشارکتی داشته باشد.

سیدامین مؤیدی اصفهانی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی معاونت امور هنری بیان کرد: طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در راستای برنامه های وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی است و پس از مطالعات و جلسات متعدد و فعالیت گروه پژوهشی و اجرایی طرح، پیش نویس فراخوان طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر آماده شده است تا مورد بررسی قرار گیرد.

همایون امیرزاده رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه گفت: شناسایی ظرفیت ها، ایده ها و منابع و همچنین آموزش هنر در این موضوع و پایداری در این طرح مهم است.

همچنین در این جلسه نمایندگان سازمان سینمایی، معاونت امور فرهنگی، معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظرات خود را درباره طرح بیان کردند.

فیلم کوتاه

فیلم «گوره» ساخته شد

امتیاز دهید بازگشت مرجان اشرفی‌زاده به سینمای کوتاه پس از ۱۵ سال فیلم کوتاه داستانی «گوره» به نویسندگی و کارگردانی مرجان اشرفی‌زاده، تهیه‌کنندگی محسن خباز

ادامه مطلب »