به گزارش هنردستان نشست مدیران شبکه جهانی جام جم با رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش به منظور افزایش و توسعه همکاری بین این دو سازمان برگزار شد.
طی این نشست که بهمنظور گسترش همکاریهای مرکز امور بینالملل و شبکه جهانی جام جم در دفتر این شبکه برگزار شد، غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور ضمن تشریح سازوکار و فعالیت مدارس کشورمان در خارج از کشور مسائل و چالشهای مربوط به اداره این مدارس را برشمرد و بر جایگاه و اهمیت استمرار فعالیتهای آنها برای توسعه دیپلماسی آموزشی و نقش مهم آن در تلطیف و تقویت روابط دوجانبه کشور با دنیا تأکید کرد.
وی همچنین افزود: قبل از انقلاب تنها ۱۰ مدرسه در خارج از کشور داشتیم اما اکنون این تعداد به ۱۳۰ تا ۱۴۰ مدرسه رسیده است. درگذشته گسترش صرفاً کمّی بوده و به لحاظ کیفی و چارچوبهای خاص سیاسی، وضعیت مطلوبی نداریم به همین دلیل با جدیت در پی جذب و ورود بخش خصوصی به این عرصه هستیم.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور ضمن ابراز تأسف از عدم بهرهبرداری مطلوب از ظرفیت فوقالعاده ایرانیان خارج از کشور در طول ۴۰ سال گذشته افزود: جمعیت دانش آموزان خارج از کشور باید حداقل یکمیلیون نفر باشند درحالیکه تنها ۱۳ هزار نفر جذب این مدارس شدهاند.
کریمی در ادامه با اشاره بهفرمان مترقی و انسان دوستانه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه: «هیچ کودکی فارغ از دارا بودن اقامت مجاز یا غیرمجاز در هرجایی از ایران نباید از تحصیل محروم بماند» گفت: این فرمایش باعث افزایش چشمگیر تعداد دانش آموزان اتباع خارجی در ایران شد بهطوریکه هماکنون ۴۷۳ هزار دانشآموز آواره و پناهنده در کشور داریم که در کنار دانش آموزان ایرانی و با برخورداری از امکانات برابر مشغول به تحصیل هستند و این درحالیکه است که کمکهای بینالمللی در این خصوص به ایران کمتر از ۱ درصد هزینههای تحصیلی آنان است و ارائه خدمات بینظیر و چشمگیر ایران به دانش آموزان اتباع خارجی بهعنوان الگویی برتر و انسانی میتوان اشاره کرد.
قائممقام وزیر در امور بینالملل در ادامه با اشاره به گسترش مراودات و ارتباطات در عصر کنونی گفت: پدیدهای به نام فرار مغزها وجود ندارد و درواقع ما «تعامل مغزها» داریم و این تعامل بین نخبگان داخلی و خارجی صورت میگیرد؛ بنابراین برای بهرهمندی از این تعاملات باید به دیپلماسی آموزشی توجه کنیم که در ذیل دیپلماسی کلان کشور قرار میگیرد.
وی با تأکید بر انجام کار حرفهای در عرصه بینالملل افزود: ما از ظرفیتهای شبکه جهانی جام جم برای انعکاس اخبار مدارس خارج از کشور استقبال کرده و در جهت پیشبردی اهداف مشترک، زمینه همکاریهای مناسب را فراهم میکنیم.
در ادامه کریمی در جایگاه دبیر کلی کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران ضمن معرفی اجمالی سازمان آیسسکو و بیان اهمیت و جایگاه آن در بین کشورهای اسلامی و اقدامات انجامشده از سوی دبیرخانه کمیسیون ملی آیسسکو افزود: سازمان آیسسکو در تحکیم روابط سیاسی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی نقش ممتاز و برجستهای دارد.
در این نشست حسن ملکی سرپرست شبکه جام جم ضمن تشکر و قدردانی از گزارش رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و نقش مدارس در انتقال فرهنگها و ارزشها گفت: ایرانیان خارج از کشور ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه روابط فرهنگی دارند.
وی آمادگی شبکه جهانی جام جم را برای هرگونه همکاری با آموزش و پرورش در خارج از کشور اعلام کرد و با تأکید بر اهمیت تربیت و آموزش نسل سوم و چهارم ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: فرزندان ایرانی در مدارس کشورهای خارجی، با نگاه غیردینی آموزش میبینند و همین امر میتواند موجب از دست دادن هویت ملی و دینی آنها شود؛ این در حالی است که در شرایط کنونی برای بسیاری از کشورها جمعیت مهاجر دارای اهمیت بوده و برای آنها بهعنوان سرمایه و سفیران فرهنگی برنامهریزی میکنند، ما نیز باید این روند را اصلاح کنیم.