نگرشی نو بر هنرهای سنتی در سایه تأسیس جامعه تخصصی | کرونا و ضرورت توجه بیشتر به توسعه فعالیت‌های هنری

جامعه تخصصی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با هدف ایجاد بستر تعامل و تبادل تجربیات پیشکسوتان، تقویت صنایع‌دستی خلاق و بومی هر منطقه از کشور با تکیه‌بر فرهنگ اصیل آن منطقه و بسط آموزش‌­های تخصصی و کاربردی با محوریت نیاز داخلی و امکانات فروش خارجی در آینده نزدیک تأسیس می‌شود.

به گزارش هنردستان و به نقل از هنرآنلاین :

صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با دارا بودن ریشه‌های عمیق در اعتقادات، باورها، عادات، آداب ‌و همچنین رسوم مردمان مناطق مختلف کشور، دارای ظرفیت‌های گسترده‌ای در زمینه ارتقاء فرهنگ بومی و محلی بوده و نقش بسزایی در بازنمایی تمدن غنی کشورمان ایفا می‌کند.

درعین‌حال، جهان در تنگنای به وجود آمده از پس ابتلا به پاندمی کشنده کرونا، به لحاظ روحی در شرایطی به سر می‌برد که لزوم توجه هر چه بیشتر به موضوعات و مظاهر هنری دوچندان شده چراکه علاوه بر رعایت بهداشت جسمی، توجه به مقوله بهداشت روانی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به استناد تحقیقات متعدد در حال حاضر جمعی از مردمان جهان از پس شیوع این بیماری، دچار افسردگی هستند.

حال آنکه در صورت کم‌توجهی به این مهم، ممکن است شاهد اختلالات روانی و عاطفی جدی در میان مردم به‌واسطه تبعات منفی شیوع ویروس کرونا باشیم  در نتیجه مقوله هنر درمانی در سایه شناخت و احاطه بر جوانب مختلف هنر و روان‌شناسی به شکلی علمی توجه خود را معطوف به این جریان کرده است اما شاید بهتر است پیش از رسیدن به این نقطه، به دنبال اتخاذ راهکارهایی به منظور پیشگیری از افزایش هر چه بیشتر مردم به این مشکلات باشیم.

ازآنجاکه حوزه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی از جایگاه ویژه‌ای در میان سایر هنرها برخوردار هستند، این عرصه می‌تواند به مدد تجربیات پیشکسوتان، زمینه‌ساز بسترهایی مناسب در این زمینه باشد و خوشبختانه به‌تازگی رویکردهای قابل‌توجهی نسبت به این جریان را از سوی متولیان امر شاهد هستیم.

ویدا توحدی مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تأسیس جامعه تخصصی صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در آینده نزدیک خبر داده و اظهار داشته تشکیل جامعه تخصصی فعالان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با هدف کمک به ارتقای جایگاه صنایع‌دستی با استناد به بند (چ) ماده (۴) قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌دستی مصوب بهمن‌ماه ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، در دستور کار این معاونت قرار گرفته است.

ایجاد بستر تعامل و تبادل تجربیات، کمک به ایجاد بستر اشتغال و کارآفرینی، زمینه‌سازی برای کاهش محرومیت و بهبود معیشت ساکنان مناطق محروم از طریق توسعۀ کسب‌وکارهای مبتنی بر صنایع‌دستی و هنرهای سنتی، تسهیل ورود بخش خصوصی مرتبط در همکاری‌­های موردنیاز بخش دولتی، تقویت صنایع‌دستی خلاق و بومی هر منطقه با تکیه‌بر فرهنگ اصیل آن و بسط آموزش‌­های تخصصی و کاربردی با محوریت نیاز داخلی و امکانات فروش خارجی ازجمله اهداف تشکیل این مجموعه عنوان‌شده و قرار است شعب این جامعه تخصصی به‌عنوان مجموعه‌­ای غیردولتی و نمایانگر توانمندی‌­های بخش خصوصی متشکل از بهترین افراد دارای سوابق مورد تأیید، ضمن تعامل با بخش­‌های دولتی مرتبط در ایجاد زیرساخت­‌ها، زمینه­‌سازی و همکاری و مشورت در زمینه سیاست‌گذاری، در تمام استان­‌های کشور راه‌اندازی شود.

امتیاز دهید
موسیقی

تجلیل ازجواد یساری

کانون ادبی زمستان، نشست ویژه موسیقی کوچه بازاری را در شانزدهمین همایش بزرگ شعر و موسیقی برگزار می‌کند. به گزارش هنردستان ، شانزدهمین همایش بزرگ

ادامه مطلب »