به گزارش هنردستان مریم امیری یادداشتی دربارهی شروع خوب در کار و زندگی نوشته است.
حتماً شما هم این جمله را تا بهحال زیاد شنیدهاید که «برو کار میکن، مگو چیست کار/که سرمایهی جاودانیست کار» اما این سرمایهی جاودانی، به سادگی تبدیل به موفقیت نمیشود. در واقع این گام اول است و رسیدن به مقصدِ پیروزی، نیازمندِ دانستن نکاتِ دیگری است. مثلاً اینکه برای یک کار موفقیتآمیز باید شروعی عالی داشت. تقریباً همهی ما به دنبال موفقیت هستیم.گرچه این واژه برای هر کدام از ما تعاریف متفاوتی دارد، ولی باید بدانیم که هیچ انسانی از بیتحرکی یا یک جا نشستن شروع خوبی نخواهد داشت و به هیچچیزی نمیرسد و برای همیشه، پوچ و بیمصرف باقی میماند. افرادی که میخواهند به موفقیتهای بزرگ در زندگی آیندهشان برسند، باید شروعکنندهی خوبی باشند.کار و تلاش را به صورت جدی در پیش بگیرند و همیشه این جمله را در ذهن خود مرور بکنند که تنبلی و سستی کمترین چیزی به ما نمیآموزاند و نمیتواند ما را به جایگاه خوبی برساند.
بیتردید شروعهای خوب برای ما فواید زیادی دارد. علاوه بر اینکه میتوانیم به موفقیت برسیم، یک شروع درست باعث میشود که از کسالت و سرافکندگی بیرون بیاییم. آغازِ خوب به سلامت روح و عزت نفس انسان کمک میکند. بنابراین اگر میخوانید آیندهی خوبی را برای خود رقم بزنید، باید همیشه به شروع کارتان فکر بکنید و به قول معروف، ریشهی درختمان را صاف بکاریم تا صاف رشد بکند. مشاوران موفقیت میگویند اگر عزمتان را جزم کردهاید که به هدف نهاییتان برسید، پس کاری با چیستی و چرایی کار نداشته باشید و فقط به شروعتان فکر بکنید. همیشه بهترین کاری که میتوانید در حق خودتان انجام بدهید، درککردن است.
آدمی زمانی به موفقیت میرسد که درک را به خوبی در خود تمرین کرده باشد و به خود بگوید «خواستن، توانستن است» و بعد با ارادهی قوی شروع بکند. اولین عامل برای شروعِ خوب، شناخت خود (خودشناسی) و تواناییهای فردی است؛ اینکه بدانیم در چه کاری استعداد بیشتری داریم و به چه کاری علاقهمند هستیم. اگر هدفی برای خود مشخص بکنیم که در آن استعدادی نداریم، بیشک شروع و پایان خوبی نیز نخواهیم داشت. دومین عامل تاثیرگذار برای یک شروعِ موفقیتآمیز، استفاده از تجربیات دیگران است. بهتر اینست که پیش از هر اقدامی، زندگی انسانهای موفق را بخوانیم و از تجربیات آنها و البته اطرافیانمان استفاده بکنیم تا از اشتباهاتی که ممکن است به دلیل بیتجربگی از ما سر بزند، پیشگیری کرده باشیم. این کار تعداد خطاهای ما را کاهش داده و فرصت بیشتری برای یک شروع موفقیتآمیز در اختیارمان قرار میدهد.
و در نهایت سومین عاملی که از نظر نگارنده مهمترین عامل برای شروع و ادامهدادن است، پشتکارداشتن و استقامت است. اگر با شروعی خوب، به هدف خود ایمان داشته باشیم، بیشک و تردید موفق میشویم و به نتیجهی مطلوبمان میرسیم. میگویید نه؟! کافیست امتحان بکنید.