کتاب کمیاب کاوش‌های تاریخی «لویی واندنبرگ» منتشر شد

«هکلان و پرچینه»؛ نقبی به تاریخ لرستان

کتاب «هکلان و پرچینه» نوشته «ارنی هرینک» و «برونو اورلت»، نتیجه کاوش‌های «لویی واندنبرگ»، باستان‌شناس مشهور بلژیکی با ترجمه‌ «محسن زینی‌وند»، باستان‌شناس و مقدمه‌ای از «عباس علیزاده» باستان‌شناس پیشکسوت توسط نشر «دادکین» روانه بازار کتاب شد.

به گزارش سایت هنردستان،کتاب «هکلان و پرچینه» ترجمه فارسی گزارش کمیاب کاوش دو گورستان مهم پیش از تاریخ توسط «لویی واندنبرگ» است که شاگردان او، اِرنی هرینک و برونو اُوِرلت آن را با دقتی بی‌نظیر در سال 1996 میلادی به چاپ رساندند.گورستان‌های هَکَلان و پَرچينه کهن‌ترین و مهم‌ترین شواهد باستان‌شناختی از دامداران کوچ‌رو باستان و در نوع خود بی‌نظیر هستند. ترجمه کتاب حاضر توسط محسن زینی‌وند، فرصت مطالعه این اثر مهم را برای بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران علاقمند فراهم کرده است.

لویی واندنبرگ، خاورشناس بلژیکی است که از ۱۹۴۴ تا ۱۹۴۸ در دانشگاه‌های بروکسل، آمستردام، و لیدن در رشته‌های باستان‌شناسی و زبان‌های شرقی درس خواند. از ۱۹۵۷ استاد باستان‌شناسی و تاریخ خاور نزدیک در دانشگاه گان بود. برای کاوش‌های باستان‌شناختی، چند بار به ایران سفر کرد و باستان‌شناسان بلژیکی به ریاست او به کارهای پژوهشی در فارس، لرستان و پشتکوه دست زدند. در ۱۹۶۱ با همکاری گیرشمن نشریه‌ای به نام مطالعات ایران باستان راه‌اندازی کرد.

در بخش‌هایی از کتاب «هکلان و پرچینه» آمده:«کوچ‌نشینی به معنی وسیع واژه، جا‌به‌جایی مکانی در تهیه معاش است. از این منظر، تاریخ این‌گونه معیشت به قدمت نخستین جوامع انسانی در شرق و جنوب آفریقا است اما کوچ‌نشینی استوار بر گله‌داری، نخست با تعقیب و مدیریت گله‌های بز و گوسفند وحشی در کوهستان‌های آناتولی و زاگرس آغاز شد و با اهلی‌کردن این دو نوع جانوری رفته‌رفته به شکلی در‌آمد که امروزه ما با آن آشنا هستیم. در واقع کوچِ فصلی ساکنان دوره نوسنگی در زاگرس توسط کوچ بز و گوسفند وحشی به آن‌ها تحمیل شده بود، زیرا با آغاز فصل پاییز، برف و سرما و کاهش گیاهان خوراکی در کوهستان،گله‌های بز و گوسفند به دشت‌های گرم‌تر و سبز مناطق جنوبی مانند دهلران و خوزستان مهاجرت کرده و جوامع انسانی نیز که معیشت آن‌ها با شکار و گردآوری گیاهان خوراکی و گندم و جوی وحشی تامین می‌شد به دشت‌ها کوچ می‌کردند اما با اهلی‌کردن بز و گوسفند در اواخر هزاره هشتم پیش از میلاد، مشکل تامین آذوغه در بلندی‌های زاگرس در زمستان و در دشت‌های پست در تابستان از میان نرفت. تنها راه ادامه چنین شیوه معیشتی انطباق با طبیعت بود که نیازمند کوچ فصلی برای دامداران کوچ‌رو بود که تا امروز ادامه دارد».

این کتاب را با قطع وزیری، در ۲۴۴ صفحه به همراه جدول‌ها، نقشه‌، تصاویر کاوش و اشیای آن می‌توانید از نشر دادکین و از طریق تماس با شماره ۰۹۱۲۳۰۸۲۱۸۸ دریافت کرده یا از کتاب‌فروشی دی، واقع در خیابان ایرانشهر، خیابان کلانتری، پلاک ۴۸ تهیه بکنید.

5/5 - (1 امتیاز)
گپ و گفتگو

گپ‌وگفتی با مهندس «احمد توحیدلو»، به بهانه حضور در بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی تاسیسات تهویه

اقلیم جغرافیایی بر کاربرد دستگاه تهویه تاثیرگذار است بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی «تاسیسات و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی تهویه مطبوع» در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران

ادامه مطلب »