محسن حموله: افق خوبی برای تولید اسباببازی در ایران دیده میشود
«محسن حموله» دبیر چند دوره جشنواره اسباببازی و از کارشناسان فرهنگی در دفتر صنایع وزارت صمت در گزارشی به سایت هنردستان گفت:«امسال نمایشگاه با همت خوب انجمن و تولیدکنندگان ایرانی شکل و شمایل معتبرتری برای صنعت اسباببازی ایجاد کرده است. این نمایشگاه پیشزمینهای دارد. در دوره چهارم وقتی میخواست بنای تخصصیشدن و نگاه بهتری نسبت به اسباببازی بگذارد از صاحبنظران و تولیدکنندگان دعوت شد که در کمیتههای تخصصی حضور داشته باشند. چشمانداز و هدفی که ما آن روزها ترسیم کرده بودیم، امسال در این نمایشگاه دیده میشود و این یک افق خیلی خوبی است برای تولید اسباببازی. در ایران باید اسباببازی به شکل یک صنعت دیده بشود تا بتواند پیشرفت بکند. در کنار این صنعت از بحثهای آموزشی بحثهای محتوایی و بحثهای فرهنگی ملاک است تا بتوانیم به جایگاه اصلی تولید اسباببازی در ایران برسیم. امسال خوشبختانه نمایشگاه از نظر وسعت و تعداد شرکتکننده و تولیدکنندگان اسباببازی فراوانی داشتیم».

این کارشناس فرهنگی در خصوص نگاه به پدیده اسباببازی به عنوان یک کالای فرهنگی و تاثیرگذار بر رشد کودکان و نوجوانان گفت: اسباببازی نقش مهمی در شخصیت و تربیت و بحثهای فرهنگی برای کودکان و خانوادهها ایجاد میکند.گروه فرهنگی هنری یکی از بخشهای مهم در صنعتی اسباببازی است که علاوه بر گروههای حرکتی مهارتی، آموزشی،کمکآموزشی و رایانهای باید توجه ویژهای به بخش فرهنگی آن داشته باشیم که خانوادهها با اطمینان بیشتری این محصولات را خریداری بکنند.
گفتنی است در این دوره از نمایشگاه، حدود ۱۵۰ برند تولیدکننده اسباببازی در کشور گرد هم آمدند تا دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند، با یکدیگر ارتباط برقرار بکنند و فرصتهای خود را جهت پیشبرد اهداف صنعتی توسعه بدهند. این نمایشگاه به منظور تبادل نظر اهالی این صنعت برگزار شد و مخاطبان آن، تصمیمگیران و فعالان این صنعت هستند و زمینهای برای فروش محصولات وجود ندارد.
دومین نمایشگاه تخصصی اسباببازی و صنایع وابسته «ایرانتویکس» در حوزههای مختلفی همچون عروسک، بازیهای فکری و رومیزی، پازل، بازیهای چوبی و بازیهای آموزشی، از ۳۱ خردادماه تا ۳ تیرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی شهر آفتاب، واقع در تهران، بزرگراه خلیج فارس برگزار شد.
