کارمند بانک ملت بود و در تراس رستوران «لوکس طلایی» جایی در نزدیکی شمیران آواز میخواند. گمنام بود تا اینکه سعید دبیری (ترانهسرای سرشناس) به جادوی صدای افشین مقدم پی برد.
به گزارش هنردستان ، ۸ مهرماه سالروز تولد زندهیاد افشین مقدم، خواننده آهنگ مشهور «زمستون» است؛ خوانندهای که فقط ۳۰ سال عمر کرد و چندان لذت شهرت را نچشید!
از کارمندی بانک تا آواز خوانی در رستوران
حسن آهنیان مقدم، معروف به افشین مقدم ۸ مردادماه ۱۳۲۴ در تهران متولد شد. موسیقی را در دوران کودکی زیر نظر «عطاالله خرم» آموخت. افشین مقدم، کارمند سابق بانک ملت بود و قصه خوانندگی او از آنجا شروع میشود که افشین مقدم در تراس رستوران «لوکس طلایی» در نزدیکی شمیران آواز میخواند. سعید دبیری، ترانهسرای بسیاری از قطعات مجموعه «زمستون» میگوید که یک روز به این رستوران رفت و با افشین مقدم آشنا شد. سعید دبیری ترانه «زمستون» را سرود و از افشین مقدم خواست تا آن را به همراه چند ترانه دیگر اجرا کند.
آنها ترانهها را در استودیو «بل» ضبط کردند و در زمستان سال ۱۳۴۸ آلبوم «زمستون» منتشر شد و این مقدمهای بود که اسم افشین مقدم بر سر زبانها بیفتد.
افشین مقدم و زمستانی که به آخر نرسید
«زمستون» در زمان انتشار خود بسیار مورد توجه قرار گرفت اما به دلیل مرگ نا به هنگام افشین مقدم در یک تصادف رانندگی جادهای در ایران، ترانه آخر این آلبوم خوانده نشد.
سعید دبیری در این باره میگوید: «قبل از سفر شمال، شب آخری که افشین در تهران بود به استودیو «بل» آمد و به ناصر چشمآذر اصرار کرد که آهنگ «هجرت» را که نصفه کاره مانده بود، ضبط کند. به او گفتیم که وقتی برگشت، میتواند سر فرصت به استودیو بیاید اما او که انگار از مرگش خبر داشت، قبول نکرد. حتی آن شب از خانوادهاش و چند تا از دوستان هم خداحافظی کرد و دیگر هیچ وقت صدای او را نشنیدیم.»
در نهایت خوانندهای دیگر قطعهای بنام «گل افشین» را اجرا و به انتهای این آلبوم اضافه کرد.
تکثیر آلبوم «زمستون» پس از انقلاب اسلامی
آلبوم «زمستون» پس از انقلاب اسلامی به تکثیر و پخش مجدد رسید. این آلبوم که در آن ملودیهای خاطرهسازی مثل «زمستون» و «مسافر» قرار دارد، گزیدهای از کارهای افشین مقدم است که همگی پالایش صدا شدهاند و پس از اخذ مجوز از وزارت فرهنگ از سوی شرکت «پیامکاست» به بازار آمد.
قطعه «زمستون» هنوز هم هر از چند گاهی از طریق رسانه ملی برای مخاطبان پخش میشود.