بحرانی‌ترین چالش رسانه‌های ایران از نگاه معاون مطبوعاتی

هنردستان : معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است: بحرانی‌ترین چالش رسانه‌های ما، بحث اخلاق حرفه‌ای است.

به گزارش هنردستان ،مراسم اختتامیه  نخستین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌های ایران امروز ۱۰ اردیبهشت‌ ماه با حضور جمعی از اهالی رسانه برگزار شد.

 

به گزارش هنردستان ، حسین انتظامی در مراسم اختتامیه  نخستین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌های ایران که امروز ۱۰ اردیبهشت‌ ماه با حضور جمعی از اهالی رسانه برگزار شد، شرکت و ابراز امیدواری کرد که جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ایران، برای سال‌های آتی استحکام بیشتری پیدا کند و شوق بیشتری داشته باشد.

او با بیان اینکه سیاست کلی دولت یازدهم عقب‌نشینی به نفع صنوف است، افزود: ما از تمام تشکل‌های صنفی در عرصه مطبوعات خواهش کردیم تا وظایف صنفی را خودشان بر عهده بگیرند؛ لذا این جشنواره نیز توسط خود این صنف داوری و برگزار شده است. معتقدیم هر چه این رویدادها به صورت صنفی برگزار شوند، مشروعیت آن‌ها نیز بالاتر می‌رود.

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اگر بخواهیم آسیب‌های رسانه‌ای را فهرست کنیم با مقوله‌های زیادی همچون سرعت حیرت‌آفرین رسانه‌های نوظهور در این عرصه، بحث اقتصاد رسانه‌ای و … مواجه می‌شویم اما به شخصه معتقدم که بحرانی‌ترین چالش امروز رسانه‌های ما بحث اخلاق حرفه‌ای است.

انتظامی که معتقد است اخلاق حرفه‌ای در رسانه‌های کشور آن طور که باید رعایت نمی‌شود، بیان کرد: همه ما باید دست به دست هم بدهیم تا این وضعیت ارتقاء پیدا کند؛ چرا که اگر خود اهالی رسانه به این امر اهمیت بدهند به بهتر دیده شدن و احترام بیشتر آن‌ها کمک می‌کند.

او با بیان اینکه در اخلاق حرفه‌ای باید از کلی‌گویی پرهیز شود، اظهار کرد: در بحث میثاق‌نامه‌ای که برای رعایت اخلاق حرفه‌ای تدوین شده تلاش کرده‌ایم تا از کلی‌گویی پرهیز و با رویکردی ریزبینانه، به بحث اخلاق حرفه‌ای نگاه کنیم؛ به عنوان مثال موضع خبرنگاران در برابر ضبط صدای افراد بدون اطلاع آن‌ها، موضع آن‌ها در برابر حقوق کودکان، متهمان و مجرمان، نحوه انتشار یک جوابیه و مواردی از این دست در میثاق‌نامه رعایت اخلاق حرفه‌ای ذکر شده است.

معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش خطاب به اهالی رسانه حاضر در این مراسم، خاطرنشان کرد: از همه می‌خواهم که این میثاق‌نامه را مطالعه کنند، اگر پسندیدند به آن بپیوندند و اگرنه، میثاق‌نامه جدیدی را بنویسند و ارسال کنند.

به خودمان احترام بگذاریم

به گزارش هنردستان ،‌ در ادامه نخستین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ایران،محمد خدادی – مدیرعامل خبرگزاری ایرنا – هم اظهار کرد: امروز هر کسی که زنده است به اکسیژن و اطلاعات نیاز  دارد و همان‌طور که می‌دانید صنعت اطلاعات در اختیار رسانه است. همه تحولاتی که در این صنعت رخ داده است با تحولاتی که در صنایع دیگر رخ داده است قابل مقایسه نیست. به یاد دارم زمانی که از هند برای خبرگزاری ایرنا خبر ارسال می‌کردم، زمان زیادی طول می‌کشید تا این اخبار ارسال شوند.

او با بیان اینکه امروز هزینه‌های انتقال اطلاعات کم و دسترسی‌ها بی‌نهایت شده است، افزود: به شخصه معتقدم که در عرصه ارتباطات سه انقلاب رخ داده است؛ انقلاب اول دیجیتالی شدن دیتاها، انقلاب دوم یکپارچه شدن سیستم‌ها و انقلاب سوم اکسیژنه شدن موبایل‌ها بود. به این معنا که هر کجا که بشر می‌تواند نفس بکشد، امکان ارتباط وجود دارد.

خدادی ادامه داد: برخی این پرسش را مطرح می‌کنند که امروز تفاوت متولیان عرصه رسانه با افراد دیگری که این امکانات ارتباطاتی را در اختیار دارند، چیست. من معتقدم ما با وجود تمام این امکانات ارتباطاتی که در اختیار همه قرار گرفته شده است، غنی‌تر شده‌ایم؛ چرا که این شبکه‌های مجازی رقیب ما نیستند بلکه همکاران ما هستند و مهم این است که ما از این همکاران و ظرفیت‌ها چگونه بهره می‌بریم.

مدیرعامل خبرگزاری ایرنا با بیان اینکه اهالی رسانه بیش از هر فرد دیگری باید به این حرفه احترام بگذارند، خاطرنشان کرد: اولین کسانی که وظیفه دارند صنف رسانه را جدی بشمارند و به عنوان یک تخصص، حریم و حرمت آن را نگه دارند، خودِ اهالی این صنف هستند. ما حق همه صنوف را پیگیری می‌کنیم جز خودمان. برای همه اساتید صنوف دیگر بزرگداشت می‌گیریم و به آن‌ها احترام می‌گذاریم جز اساتید حرفه خودمان. وقتی خودمان به صنف حرفه‌ای که در آن فعالیت می‌کنیم اهمیت نمی‌دهیم چه انتظاری است که دیگران اهمیت بدهند.

او با طرح این پرسش که ما تا چه اندازه در تعمیق رسانه‌های کشورمان موفق بوده‌ایم، اظهار کرد: در سال‌های گذشته ما در تکثیر رسانه‌ها در ایران موفق بوده‌ایم اما در تعمیق آن‌ها چطور؟؛ این‌ها موضوعاتی است که خود ما اهالی رسانه باید به آن‌ها اهمیت بدهیم.

خدادی در پایان با اشاره به نخستین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ایران یادآور شد: خوشحالم که امروز این فرصت برای اهالی رسانه فراهم شده است ولی از طرفی دیگر انتظار دارم که این انجمن، بهانه‌ای برای آسیب‌شناسی مشکلات رسانه در ایران شود. ما وامدار خون شهدا هستیم و لذا باید قدر خودمان را بدانیم. آینده برای اطلاعات و اطلاعات هم برای رسانه‌هاست.

رسانه‌های رسمی شرایط کیفی خوبی ندارند

همچنین فضائلی، روزنامه‌نگار باسابقه در سخنانی اظهار کرد: ما امروز در عرصه فعالیت‌های مطبوعاتی با رقبایی جدی  مواجه هستیم. فناوری‌هایی که در عرصه ارتباطات پا به میدان گذاشته‌اند و هر روز با امکانات جدیدی از آن‌ها مواجه می‌شویم یکی از مهمترین چالش‌های امروز خبرنگاران است.

او ادامه داد: امروز رسانه‌هایی که پا به میدان گذاشته‌اند در لحظه اخبار را منتشر می‌کنند. برخی معتقدند که دوران رسانه‌های مکتوب تمام شده است و در همین راستا تعدادی از رسانه‌های مکتوب موفق در دنیا خودشان را از عرصه نشر خارج کرده‌اند و به صورت الکترونیکی منتشر می‌شوند اما به شخصه معتقدم که عرصه آنقدر برای رسانه‌های مکتوب تنگ نشده است که بخواهند صحنه را ترک کنند.

این روزنامه‌نگار باسابقه با بیان اینکه تمام شدن کار یک رسانه الزاما به معنای تعطیلی رسمی آن نیست، افزود: تمام شدن کار یک رسانه یعنی اینکه آن رسانه دیگر مخاطبی نداشته باشد. ما اگر بخواهیم در این میدان رقابت با رسانه‌های نوظهور باقی بمانیم باید مزیت‌های خودمان را بشناسیم و آن‌ها را به کار بگیریم و تقویت کنیم. از میان این مزیت‌های رسانه‌های رسمی می‌توان به نوآوری و کیفیت اشاره کرد.

فضائلی در ادامه با اشاره به اهمیت کیفی‌سازی رسانه‌های رسمی یادآور شد:‌ اگر رسانه‌های رسمی ما می‌خواهند برای مخاطبان جذاب باشند باید کیفیت کار خود را بالا ببرند. در شبکه‌های اجتماعی تحلیل‌های تفسیری و دانش‌بنیان ارائه نمی‌شود، در آنجا فقط بحث سرعت و اختصارنویسی مطرح است به همین خاطر است که افزایش سطح کیفی گزارش‌ها، تحلیل‌ها و مصاحبه‌های رسانه‌های رسمی باعث جذب مخاطب می‌شود.

او که معتقد است امروز رسانه‌های رسمی از نظر کیفیت شرایط چندان خوبی ندارند، بیان کرد: این ضعفی است که ما امروز در اغلب رسانه‌های رسمی کشور با آن مواجه هستیم که آموزش و تجربه در فراهم سازی بستر افزایش سطح کیفی رسانه‌های رسمی بسیار موثر است.

به گزارش هنردستان ، همچنین حسن ضابطی – دبیر جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ایران – ضمن قرائت بیانیه داوران این جشنواره، اظهار کرد:‌ در روز خبرنگار سال ۹۵۵ فراخوان این کانون  را منتشر کردیم و بلافاصله دبیرخانه جشنواره شکل گرفت. خوشحالیم که در مدت کوتاه مجبور شدیم بار دیگر مهلت ارسال آثار را تمدید کنیم و در نهایت ۱۶۹۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که در دو بخش میانی و پایانی مورد ارزیابی قرار گرفت.

احمد توکلی، فریدون صدیقی و علی‌اکبر قاضی‌زاده داوران بخش پایانی این جشنواره بودند.

در پایان این مراسم با حضور حسین انتظامی (معاون امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مهدی فرقانی (رئیس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی)، قلی‌زاده (مدیرعامل خبرگزاری تسنیم)، گیتا علی‌آبادی (رئیس دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها) و محمد مهدی دانی (رئیس کانون انجمن‌های صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ایران) از برگزیدگان نخستین جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های انجمن صنفی خبرنگاران و روزنامه‌نگاران ایران تقدیر شد.

منبع : ایسنا

امتیاز دهید
فیلم کوتاه

«تونل» در ایتالیا

فیلم کوتاه «تونل» به نویسندگی و کارگردانی کیارش حقگو در اولین حضور جهانی خود به جشنواره بین المللی تور ایتالیا راه پیدا کرد. به گزارش

ادامه مطلب »