برگزیدگان جشنواره‌ موسیقی جوان از اجرای صحنه‌ای تا انتشار آلبوم

هنردستان: برگزیدگان دهمین جشنواره‌ ملی موسیقی جوان و دانشجویان منتخب دانشگاه گیلان و دانشگاه هنر همزمان با دهه‌ی فجر به‌طور رسمی در تالار رودکی اجرای صحنه‌ای خواهند داشت.

 

به گزارش هنردستان، به نقل از روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، عبدالنقی افشارنیا، نوازنده و مدرس نی و مسئول آموزش گروه‌های سنی “ب”و “ج”برگزیدگان جشنواره، در مورد برگزاری اجرای برگزیدگان جشنواره‌ی ملی موسیقی جوان گفت: این تصمیمِ درست و بجا تا آنجا که خاطرم هست برای اولین‌بار به همت انجمن موسیقی ایران گرفته شده است. این امکان و فرصت به هنرجویانی که در جشنواره‌ی موسیقی جوان رتبه آوردند و از توانایی بیشتر و بهتری برخوردارند داده شده تا در آزمون دیگری به نام تکنوازی و یا تکنوازان همراه با صدای خواننده در گروه‌های سنی “ب”و “ج”شرکت کنند.

 

ایشان در مورد نحوه‌ی آماده‌سازی هنرجویان برای این اجراها گفت: برای راهنمایی و کمک به این عزیزان بنده حدود دو ماه در کلاسی که توسط مسئولین در اختیار ما داده شد 7-8 جلسه کار آموزشی انجام دادیم؛ البته چون بعضی شرکت‌کننده‌ها دانشجو بودند و یا از شهرستان می‌آمدند و تاریخ امتحانشان با تاریخ کلاس‌ها یکی بود کمتر می‌توانستند در کلاس‌ها حاضر شوند. اما در مجموع کلاس‌ها به‌خوبی برگزار شد و هنرجویان هم استقبال خوبی از این کلاس‌ها کردند و امیدوارم در کیفیت اجرای آن‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد.

 

افشارنیا در خصوص این اجراها خاطرنشان کرد: اجراهایی که روز شنبه شاهد آن خواهیم بود در حقیقت ادامه‌ی اجراهای جشنواره‌ی ملی موسیقی جوان است که ارزیابی نهایی از کار این هنرمندان برگزیده‌ی جوان را مدّ نظر قرار می‌دهد و کمک بسیار سازنده‌ای برای پیشبرد و اجرای آنچه در ذهن آن‌هاست با آنچه می‌توانند بیان کنند می‌کند، یعنی همان نقد خوبی که به‌وسیله‌‌ی اهل فن برای اجرا داده می‌شود و این رویکرد برای هنرجویان بسیار سازنده است.

 

وی در پایان ضمن آرزوی اجرای خوب برای هنرجویان جوان در تالار رودکی افزود: بنده به نوبه‌ی خودم از تمام دست‌اندرکاران انجمن موسیقی ایران به‌خصوص جناب دکتر بهرام جمالی و دیگر همکاران ایشان تشکر می‌کنم و برایشان آروزی موفقیت دارم.

 

آلبوم “نوبانگ 2” برگزیده‌های جشنواره‌ی جوان،سال آینده ضبط می‌شود

بهرام جمالی می‌گوید توجه به برگزیده‌های این جشنواره که با رأی بزرگ‌ترین و برجسته‌ترین استادان موسیقی کشور انتخاب شده‌اند موضوع بسیار مهمی است. به هر ترتیب، از یک فیلتر داوریِ جدی عبور کرده‌اند و باید به آن‌ها توجه کرد.

 

به گزارش روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، بهرام جمالی، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، در مورد اهمیت توجه به برگزیدگان جشنواره‌ی ملی موسیقی جوان گفت: این جشنواره دهمین دوره‌ی خود را پشت سر گذاشته است. توجه به برگزیده‌های این جشنواره که با رأی بزرگ‌ترین و برجسته‌ترین استادان موسیقی کشور انتخاب شده‌اند موضوع بسیار مهمی است. به هر ترتیب، از یک فیلتر داوریِ جدی عبور کرده‌اند و باید به آن‌ها توجه کرد. حوزه‌ی توجه به این جوان‌ها شامل سه حوزه‌ی “آموزش»، “اجرای صحنه‌ای»، و “تولید”است.

 

وی در خصوص اجرای صحنه‌ای برگزیدگان گفت: امسال آلبوم “نوبانگ 1″که مجموعه‌ای از اجراهای برگزیده‌های دوره‌های پیش بود را منتشر کردیم. اجراهای 16 تا 18 بهمن ماه در تالار رودکی بخش اجرای صحنه‌ای همین برگزیده‌هاست، البته نگاهی هم به دانشجویان موسیقی ایرانی در دانشگاه‌ها داشتیم که امسال با دو دانشگاه هنر و دانشگاه گیلان همکاری کردیم و از مسئولان این دو نهاد خواستیم تا دانشجویان برگزیده‌ی خود را معرفی کنند که آن‌ها هم جزو گروه سنی جوان هستند. نتیجه‌ی این کنسرت‌ها انتخاب تعدادی از جوان‌ها برای تولید آلبوم “نوبانگ 2″است که سال آینده به ضبط آن خواهیم رسید.

 

جمالی در مورد برگزاری کلاس‌های آموزشی قبل از اجرای صحنه‌ای تصریح کرد: از جناب استاد عبدالنقی افشارنیا خواهش کردیم تا مسئولیت آموزشیِ اجرای صحنه‌ای گروه سنی “ب”و “ج”را برعهده بگیرند که جلساتی را با دوستان برگزار می‌کنند و کارهای آموزشی را انجام می‌دهند. از طرفی هم از جناب آقای جهانشاه صارمی، مؤسس مرکز موسیقی نهفت، با توجه به تجربه‌ی بیست‌ ساله‌ی درخشانشان در زمینه‌ی آموزش گروه‌نوازی به نوجوانان خواهش کردیم بخش گروه‌نوازی گروه سنی الف را برعهده بگیرند. بخش آموزشی این رده‌ی سنی را ایشان برعهده دارند که به امید خدا برای سال آینده اجرای صحنه‌ای خواهند داشت.

 

مدیرعامل انجمن موسیقی ایران درباره‌ی اهمیت پایداری این قبیل فعالیت‌ها خاطرنشان کرد: باید برای مجموع این برنامه‌ها مکانیسمی طراحی شود تا پایدار بماند و یک‌ساله نباشد، چرا که برنامه‌ریزیِ یک‌ساله پاسخگو نخواهد بود؛ باید چند سال این برنامه‌ها ادامه داشته باشد تا تبدیل به نهاد یا سازمانی بشود که مسائل مربوط به موسیقی جوان را حمایت و هدایت کند.

 

وی در پایان در مورد اهمیت و تأثیر حضور اساتید برجسته‌ی ایران در برگزاری جشنواره‌ی ملی موسیقی جوان گفت: همکاری اساتید و استادان برجسته در این حوزه واقعاً جای تقدیر و تشکر دارد. در تمام این سال‌ها اگر حضور این عزیزان نبود جشنواره‌ی جوان به این بالندگی و افتخار نمی‌رسید. در اینجا خیلی مهم است که مراتب سپاس و قدردانی را از این اساتید داشته باشیم و امیدوار هستیم که مثل همیشه پشتوانه‌ی جوان‌ها باشند.

 

منبع: هنرآنلاین

امتیاز دهید