هنردستان : آثار بابک گرمچی با موضوع شاهنامه فردوسی در روز بزرگداشت این ادیب پارسی به نمایش در میآید.
به گزارش هنردستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی اکو، به مناسبت روز بزرگداشت ادیب نامدار پارسی، حکیم فردوسی توسی، مجموعه چاپهای دستی بابک گرمچی در گالری دیپلماتیک اکو در معرض دید عموم قرار میگیرد.
به گزارش هنردستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی موسسه فرهنگی اکو، به مناسبت روز بزرگداشت ادیب نامدار پارسی، حکیم فردوسی توسی، مجموعه چاپهای دستی بابک گرمچی در گالری دیپلماتیک اکو در معرض دید عموم قرار میگیرد.
بنابراین گزارش، این نمایشگاه که عنوان آن شاهنامه به روایت بابک گرمچی نام دارد، شامل 63 اثر از این هنرمند است که 56 تابلوی آن با تکنیک چاپ دستی و سیلک است و 7 اثر دیگر از مینا و مس میباشد.
گرمچی درباره چگونگی خلق این آثار به مطالعه تمامی نسخ نقاشی و چاپهای سنگی که در ادوار مختلف با موضوع شاهنامه کار شده بود، پرداخت و با تمرکز بر نمونه نسخههای خطی چاپ سنگی میرزا علی اکبر که از نگاه او به لحاظ شخصیتها و فضاسازی مجالس موفق بود، نسبت به بازسازی و بازخوانی این آثار اقدام کرد.
بابک گرمچی متولد 1338 در شهر اردبیل و تحصیل کرده رشته نقاشی و گرافیک در دانشکده هنرهای تزیینی تهران است. گرمچی هنرمند خلاقی است که تکنیکهای گرافیک و چاپ دستی را به اوج خود رسانده و خالق هنر نوپدید مس و میناست. او با کاویدن در کتابهای ادبی و هنری و آثار قدما در آثار چاپی و دکوراتیو خود از نمادهای فرهنگ و هنر ایرانی به بهترین شکل ممکن بهره میگیرد و آثاری میآفریند که صاحب داستان و روایتاند. آثار او سالهاست که زینتبخشموزهها، مراکز و سازمانهای بزرگ فرهنگی هنری و گردشگری شده است .
گرمچی به مدت چهار دوره برگزیده صنعت چاپ بوده و در کارنامهی فعالیتهای خود علاوه بر برگزاری نمایشگاههای انفرادی داخلی و خارجی، ۲۷ سال مدرس و خالق آثار هنری به وسیله چاپهای هنری بوده است.
این هنرمند برجسته شانزده سال گذشته را به کار با مس و مینا پرداخته. تجربههای موفق او در این زمینه باعث شد تا دست به طراحی و اجرای شاهنامه فردوسی به ابعاد ۱۴۳ متر مربع در برج میلاد بزند که یکی از آثار ارزنده کشور محسوب میشود.
نمایشگاه شاهنامه به روایت بابک گرمچی از 25 اردیبهشت ماه مصادف با روز بزرگداشت فردوسی افتتاح و به مدت 10 روز از ساعت 10 الی 18 در گالری دیپلماتیک اکو به نشانی خیابان موحد دانش (اقدسیه)، خیابان نیلوفر، شماره 3 برپا است.
موسسه فرهنگى اکو یک نهاد بین المللى و مقر اصلى آن در تهران است و با هدف تحکیم قرابتهای فرهنگى، هنرى، پژوهشى، ادبی و ایجاد پیوندهاى معنوى و روابط دوستانه میان ملل کشورهاى عضو اکو از سال ١٩٩٥ فعالیت خود را آغاز کرده است.
منبع : هنرآنلاین