بیستمین جشنواره تئاتر دانشگاهی برگزیدگان خود را شناخت

هنردستان: مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران شامگاه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه در تالار وحدت برگزار شد.

 

به گزارش هنردستان، بیستمین جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران به ایستگاه پایانی خود رسید. در اختتامیه این جشنواره که در تالار وحدت برگزار می شد ابتدا فضل الله ایرجی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم روی صحنه حضور پیدا کرد و ارائه گزارشی آماری از برگزاری این دوره از جشنواره پرداخت.

وی در ادامه با تشکر از مسئولان اجرایی جشنواره بیستم تئاتر دانشگاهی افزود: همه مشکلات و قصور نظیر مشکلات اداری و مالی را به گردن می گیریم. من به دوستان دانشجو اعتماد کردم و فکر می کنم باید آزادی عمل به دانشجویان داد تا خلاقانه کار کنند.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم سپس به اعلام ۲ خبر درباره جشنواره تئاتر دانشگاهی پرداخت و اظهار کرد: دبیرخانه جشنواره بیستم به کار خود ادامه می دهد تا هفته آینده فراخوان بیست و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران را اعلام می کنیم. تا ماه آینده دبیر جشنواره بیست و یکم تئاتر دانشگاهی نیز انتخاب و معرفی می شود. همچنین قرار است دبیرخانه جشنواره به مکان جدیدی منتقل و به عنوان دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر دانشگاهی فعالیت کند.

در این بخش از مراسم، برگزیدگان بخش پوستر جشنواره بیستم تئاتر دانشگاهی معرفی شدند. از میان رضا چاوشی، حسام صلح بیگ، مریم برادران، مهدی کیانی، آرمان کلهر و حسین پوراسماعیلی به عنوان کاندیداهای این بخش، لوح تقدیر به مهدی کیانی برای پوستر نمایش “کوریولانوس” و مریم برادران برای پوستر “توارد” اهدا شد. همچنین تندیس جشنواره به رضا چاوشی برای پوستر “تلورانس: یک اپرای صابونی” رسید.

در بخش برگزیدگان عکس، مهدی آشنا دبیر این بخش از بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران از حاضران در مراسم خواست تا به احترام زنده یاد محمدرضا مسگری عکاس جوان تئاتر که هفته گذشته دار فانی را وداع گفت، ایستاده و یک دقیقه سکوت کنند. سپس از میان کیارش مسیبی، افرا شهبارزاده، سهیل صحرانورد و سیدضیاء الدین صفویان لوح تقدیر به صورت مشترک به افرا شهبارزاده و سهیل صحرانورد اهدا شد. کیارش مسیبی نیز تندیس جشنواره را دریافت کرد.

در بخش پژوهش جشنواره بیستم نیز لوح تقدیر به سپیده شمسی، سعید نکورزم و سمانه زارع پور اهدا شد.

سپس ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم روی صحنه حضور پیدا کرد و گفت: خرسندم که ۴ سال در خدمت دانشجویان بودیم و فکر می کنم وقتی کار به خود دانشجویان و هنرمندان سپرده می شود، اتفاقات خوبی رخ می دهد. ما باید به عنوان مدیر بستر را فراهم کنیم و اصحاب فرهنگ و هنر بهترین کسانی هستند که می توانند کار را پیش ببرند. این جشنواره فرآیند موفق اعتماد به اصحاب فرهنگ و هنر است.

در بخش تجربه های اجرای بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران، تندیس جشنواره به حسین توازن زاده برای نمایش “نرگس” اهدا شد و تمامی بازیگران این نمایش نیز لوح تقدیر دریافت کردند. همچنین هیأت داوران بخش تجربه های اجرای این دوره از جشنواره، نمایش “نرگس” را به دبیرخانه سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر پیشنهاد کرد.

در بخش برگزیده جشنواره ها نیز تندیس جشنواره به مرتضی محمدی برای نمایش “مناقشه” رسید.

در ادامه قطب الدین صادقی روی صحنه تالار وحدت حضور پیدا کرد تا مراسم تجلیل از احمد کامیابی مسک از مدرسان با سابقه تئاتر و یکی از ابزرود شناسان کشور انجام شود. صادقی در این بخش یادآور شد: عمدتا از بازیگران تجلیل می شود و کمترین تقدیرها به استادان دانشگاهی اختصاص دارد که الگوی بدی است. بدا به حال جامعه ای که دانشگاه ها و استادان ضعیف داشته باشد. ما حق نداریم دانشگاه ها را ضعیف کنیم و الگوهای ضعیف کمر عمل را می شکند.

وی سپس درباره شخصیت و ویژگی های کامیابی مسک، اظهار کرد: کامیابی مسک خودساخته است و کسی چیزی به او پیشکش نکرده است. خودساخته بودن امتیاز بزرگی است. او تحصیلات خوبی دارد و مدرک کیلویی نگرفته است. کامیابی مسک هم تسلط علمی دارد و هم در شیوه و روش تدریس موفق است. او مردی است سلیم النفس که علیه هیچکدام از همکاران و افراد دیگر توطئه نکرده است. کامیابی مسک رابطه انسانی سالم دارد و در عین حال فاقد اعتماد به نفس کاذب است.

هادی حسنعلی نیز در ادامه به ایراد سخنانی درباره احمد کامیابی مسک پرداخت و پس از آن از کامیابی مسک تجلیل شد.

وی با بیان اینکه همیشه به اینکه افتخار می کنم بهترین جشنواره تئاتر دانشگاهی دنیا را داریم، اظهار کرد: امیدوارم تئاتر همانطور که تا به حال پیش رفته است، پیشرفت کند و دانشجویان به اخلاق، دانش و ایران توجه بیشتری داشته باشند.

در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره جایزه اکبر رادی، لوح تقدیر به صورت مشترک به حسین برفی نژاد برای “مکان تهران” و نیما نادری برای “بیماری” اهدا شد و مهین بهزادی برای “وقتی با بودا رخ در رخ شدی، بودا را بکش” تندیس جشنواره را دریافت کرد.

در بخش طراحی صحنه، از میان سعدی محمدی، سجاد امیرمجاهدی، یاور دره زهی، سمانه اسماعیلی، پوریا اخوان و نرگس بهروزیان به عنوان کاندیداها، لوح تقدیر به سجاد امیرمجاهدی برای “قضیه” و تندیس جشنواره به سعدی محمدی برای “تابستان” اهدا شد.

در بخش جلوه های بصری و نور هم لوح تقدیر به نمایش “آقامحمدخان” اهدا شد.

در بخش بازیگری مرد جشنواره از میان سعدی محمدی، محمدعلی ابراهیمی، امیر شمس، مصطفی امیری و کامبیز منصف به عنوان کاندیداها، لوح تقدیر به کامبیز منصف برای “کولی آشفته” و امیر شمس برای “مجلس مختلف خوانی” اهدا شد و سعدی محمدی برای “تابستان” تندیس جشنواره را دریافت کرد.

در بخش بازیگری زن جشنواره نیز از میان فرزانه زینتی، راشین دیدنده، صبا ایزدپناه، بیتا عزیزاقلی و زهرا مهرابی به عنوان کاندیداها، لوح تقدیر به بیتا عزیزاقلی برای “u+۲۶۳f” و راشین دیدنده برای “بی مرگی” اهدا شد و صبا ایزدپناه برای “کار خانگی” تندیس جشنواره را دریافت کرد. جوایز این بخش با حضور نوید محمدزاده و پانته آ پناهی ها اهدا شد.

در بخش نمایشنامه نویسی نیز لوح تقدیر به صبا نجاتی برای “مجلس مختلف خوانی” و تندیس جشنواره به پریسا میرعلی برای “u+۲۶۳f” اهدا شد.

در بخش کارگردانی نیز لوح تقدیر به پریسا میرعلی برای “u+۲۶۳f” و نرگس بهروزیان برای “کار خانگی” اهدا شد و سعدی محمدی نیز تندیس جشنواره را برای “تابستان” از آن خود کرد.

در این بخش از مراسم مسعود دلخواه که برای اهدای جوایز به برگزیدگان بخش کارگردانی روی صحنه حضور پیدا کرده بود، اظهار کرد: نمی دانم بودجه جشنواره چقدر هست ولی هر چه هست کم است. لیاقت دانشجویان خیلی بیشتر از برگزاری یک جشنواره تئاتر دانشگاهی در طول یک سال است. متأسفانه اگر استادان بخواهند با دانشجویان و جوانان مستعد کاری گروهی را انجام دهند هیچ حمایتی از آن ها نمی شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر مشغول تمرین پروژه “مفیستو” با حضور تعدادی از دانشجویان و جوانان مستعد تئاتری هستیم ولی به دلیل نبود حمایت های لازم تمرین های این نمایش کنسل شده است. امیدوارم در چند روز آینده تمرین ها شروع شود و وزارت علوم، وزارت ارشاد و اداره کل هنرهای نمایشی حمایت لازم از تولید این پروژه گروهی را داشته باشند.

در پایان این مراسم نیز در بخش معرفی ۵ اثر برگزیده بیستمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران، مهدی گمار دبیر جشنواره به صحنه آمد و نمایش های “کار خانگی”، “تابستان”، “u+۲۶۳f”، مجلس مختلف خوانی” و “قضیه” به عنوان آثار برگزیده این جشنواره برای اجرای عمومی پیشنهاد شدند.

 

منبع: هنرآنلاین

امتیاز دهید