هنردستان: رمانهای دو نویسنده مراکشی و یک نویسنده الجزایری در میان 9 داستان کاندیدای جایزه رونودوی فرانسه قرار گرفت.
به گزارش هنردستان، این جایزه یکی از بهترین جوایز ادبی در فرانسه بعد از جایزه گنکور است که از سوی آکادمی گنکور اهدا میشود. علاوه بر این کتابی دیگر از رماننویس الجزایری کاندیدای دریافت همین جایزه در رده “پژوهش” شده است .
به نقل از الجزیره، هیات داوران این جایزه به ریاست فردریک بایگبدر نویسنده مشهور فرانسوی، رمان ماحی بنیبین نویسنده مراکشی با عنوان “مجنون الملک” (دیوانه پادشاه) و رمان عبدالله الطایع نویسنده مراکش با نام “من یستحق بالحب” (چه کسی شایسته عشق است) و همچنین رمان سلیم باشی، نویسنده الجزایری با عنوان “الله، أنا والآخرون”(خدا من و دیگران) را انتخاب کرد.
طایع سال 2010 جایزه فلور فرانسه را از آن خود کرد که بایگبدر در سال 1994 با هدف تشویق نویسندگان جوان آن را بنیانگذاری کرد.
در بخش “پژوهش” نیز اعضای هیات داوران کتاب کمال داود، خبرنگار و رماننویس الجزایری جنجال برانگیز با نام “حریاتی”(آزادیهایم) را به همراه شش کتاب دیگر برگزیدند. این کتاب مجموعهای از مقالاتی است که این نویسنده در سالهای 2010 تا 2016 منتشر کرده است.
وی سال 2015 جایزه گنکور را به خاطر رمان “مورسو.. تحقیق مضاد”(مورسو..بررسی مجدد) از آن خود کرد. این داستان برگرفته از داستان “الغریب”(بیگانه) نوشته آلبر کامو است که داستان قتل را از زبان برادر قربانی روایت میکند. نویسنده در این داستان به مسائل مربوط به استعمار فرانسه و سیاست داخلی الجزایر و نقد پدیده های اجتماعی میپردازد.
منبع: هنرآنلاین