برپایی نمایشگاه نقاشی‌های کوروش قاضی‌مراد در گالری سهراب

لیلی گلستان: نقاش‌های کوروش قاضی‌مراد بسیار خوش رنگ هستند

این‌روز‌ها نمایشگاه نقاشی‌های کوروش قاضی‌مراد با عنوان «تنها با درخت» در گالری سهراب برپاست، نمایشگاهی که تا پنجم آذرماه ادامه خواهد داشت.

به گزارش روابط‌عمومی گالری سهراب، با این که کوروش قاضی‌مراد نامی شناخته شده در عرصه خوش‌نویسی و گرافیک است اما او مدت‌هاست تمرکزش را روی نقاشی گذاشته است. نمایشگاهی که اتفاقاً با استقبال بی‌سابقه‌ای از سوی هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر‌های تجسمی روبه‌رو شد و در روز افتتاحیه آن به دلیل ازدحام جمعیت، بازدید‌کنندگان برای ورود به گالری مدتی را پشت در‌های بسته گالری انتظار کشیدند.

در این نمایشگاه که در دو طبقه گالری سهراب برپا شده،کوروش قاضی‌مراد در دو فضای نمایشگاهی متفاوت، ضمن نمایش مجموعه‌نقاشی‌های اخیرش که در برگیرنده ۹ نقاشی در ابعاد بزرگ است، مجموعه‌ای از خط‌هایش را نیز به نمایش گذاشته است.

لیلی گلستان درباره مجموعه اخیر کوروش قاضی‌مراد گفت: من سال‌هاست کوروش قاضی‌مراد را می‌شناسم و کار‌هایش را دنبال می‌کنم. هرگز فرصتی نشد نمایشگاهی از آثار او در گالری گلستان برپا شود اما من همواره به دیدن نمایشگاه‌های او رفته‌ام.

او افزود: قاضی‌مراد هنرمند حرفه‌ای، باسواد و کاربلدی است و در یک کلام بخواهم اگر درباره او بگویم او آدم‌حسابی است و همواره با نظم و جدیت خاصی کار‌هایش را پی می‌گیرد.

گلستان ادامه داد: قاضی مراد خوش‌نویس خوبی است و از خوش‌نویسی به مرور به نقاشی گرایش پیدا کرده و در نمایشگاه اخیرش خط حضور دارد اما خط‌هایش انتزاعی شده‌اند. در نقاشی‌های او ترکیب‌بندی و فرم‌های زیبایی به چشم می‌خورد و همین امر به جذابیت بصری کار‌های او اضافه کرده است.

او با اشاره به پالت رنگی آثار قاضی‌مراد گفت: نقاشی‌های او بسیار خوش‌رنگ هستند و او بسیار هوشمندانه رنگ‌هایش را انتخاب کرده است.

گلستان در پایان سخنانش گفت: قاضی‌مراد هنرمند جست‌وجو‌گری است و پله‌پله پیش آمده و نمایشگاه اخیرش از بهترین نمایشگاه‌هایی به شمار می‌رود که این روز‌ها دیده‌ام. انرژی و آثار این نمایشگاه آن‌قدر خوب است که حال بیننده را نیز خوب می‌کند.

پریوش گنجی هم با بیان این مطلب که بیش از ۳۰ سال است کوروش قاضی‌مراد را می‌شناسد،گفت: از همان نمایشگاه‌های نخستش همواره حرفی برای گفتن داشت و با گذشت زمان همچنان این ویژگی در آثارش مشهود است.

او افزود: با این‌که قاضی‌مراد با خوش‌نویسی کارش را شروع کرد و همه او را به عنوان خوش‌نویس می‌شناسند اما در نمایشگاه اخیرش نشان داد نقاش خوبی هم هست. من آثارش را دوست دارم.

این هنرمند پیشکسوت ادامه داد: در نقاشی‌های او همچنان رگه‌هایی از خط به چشم می‌خورد و خط‌های او به درخت تبدیل شده‌اند و گاه حتی به پیکره انسانی نزدیک می‌شوند، نقاشی‌های او انرژی خوبی هم دارند.

به گفته گنجی، قاضی‌مراد همان‌قدر که هنرمند حرفه‌ای است، معلم خوبی هم است و شاگردان خوبی تربیت کرده و توانسته در تربیت نسل جدید هنرمندان تجسمی نقش‌آفرین باشد و این اتفاق بسیار خوشایندی است و نباید به سادگی از کنار آن گذشت.

علی ذاکری هم درباره نمایشگاه قاضی‌مراد گفت: من از فضای خط به شدت دور هستم و خط را عنصری برای طراحی می‌دانم نه مفهومی که خط در خوش‌نویسی دارد. در خوش‌نویسی خط چهارچوب خاص خودش خودش را دارد و گاه بار ادبیات را بر دوش می‌کشد.کوروش قاضی‌مراد در مجموعه آثار جدیدش از خط شروع کرده اما آثارش را از حیطه خط خارج کرده و به شکل حرفه‌ای وارد دنیای تجسمی شده است.

این نقاش پیشکسوت گفت: من با کوروش قاضی‌مراد دوستی دیرینه و عمیقی دارم و همواره آثارش را دنبال می‌کنم. آثارش ریشه در روحیه سیال او دارد و ر‌هایی که در رفتار و روحیه او سراغ دارم در آثارش هم نمود خوبی پیدا کرده است.

به گفته ذاکری، س آدم خیرخواهی است و ذهنیت بسته‌ای ندارد و دانشش را همواره در اختیار شاگردان و دوستانش می‌گذارد و با نوع شخصیت منحصر به فردی که دارد همواره در هنرش چه خوش‌نویسی، چه نقاشی و چه گرافیک همواره در حال تجربه اندوزی و نوجویی است.

این نقاش ادامه داد: قاضی‌مراد با این‌که بر تمام قوانین خوش‌نویسی و گرافیک مسلط است اما در مجموعه اخیرش تمام این قوانین را زیر پا گذاشته و همین کمک کرده در آثارش فضایی کاملاً حسی را مشاهده کنیم.

ذاکری ادامه داد:گویی او بازیگوشی و سیالتی که در کارش مشاهده می‌کنیم را از جهان حسی فی‌البداهه وام می‌گیرد و برای این‌که این فضای بازیگوشانه را وسعت بدهد از دانش تجسمی‌اش بهره می‌گیرد و تلاش می‌کند ترکیب‌بندی خودش را بسازد آن زمان دوباره نظم گرافیکی برای ساختن ساختار اثرش به کمک او می‌آید.

او افزود: به نظرم آثار قاضی مراد، بیشتر سمت و سوی طراحی و نقاشی دارد و از پایه خط شروع شده‌اند و گویی می‌خواهد در آثار خط و نقاشی را با هم آشتی بدهند. شاید حتی بخواهد فضای تجسمی را تجربه کند که در دنیا خط سراغ نداریم و جهان وساختاری فرمی خودش را بسازد.

ذاکری گفت: به نظرم آثار قاضی مراد از انرژی بالایی برخوردار هستند می‌توان آینده خوبی را در حوزه نقاشی برای او متصور شد.

کوروش قاضی‌مراد (۱۳۴۸، تهران)، نقاش، طراح گرافیک، خوش‌نویس و هنرمند ایرانی است و بخشی از شهرتش به ابداع خطی جدید به نام «سریر» است.

او فارغ‌التحصیل صنایع چوب و کاغذ‌سازی و همچنین فارغ‌التحصیل ممتاز انجمن خوش‌نویسان ایران است. قاضی مراد برترین هنرمند بین‌المللی از جشنواره کالیفرنیا شده و جایزه ویژه برای ارتقا و معرفی میراث و هویت ایرانی و هنر بین‌المللی از بنیاد iman کالیفرنیا را نیز دریافت کرده است. او عضو هیات‌مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران و عضو انجمن بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) بوده است. تاکنون آثار متعددی از او به موزه‌ها و مجموعه‌های مختلف راه یافته است. او همچنین برنده جایزه ویژه برای «ترویج و معرفی میراث ایرانی» از بنیاد ‌ایمان، برنده جایزه «بهترین هنرمند بین‌المللی» در جشنواره بین‌المللی هارمونی، برنده مقام‌های اول و دوم در دو بخش در چهارمین رقابت سالانه print Celebrates Design شده است. قاضی‌مراد تاکنون آثارش را در ۱۵ نمایشگاه انفرادی و نمایشگاه‌های گروهی متعددی به نمایش گذاشته است. نمایشگاه «تنها با درخت» تا پنجم آذرماه در گالری سهراب به نشانی خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، شماره ۱۴۲ میزبان علاقه‌مندان است.

امتیاز دهید