نمایشگاه گروهی «نوسقاخانه» برگزار می‌شود

نمایش آثار هنرمندان نوسقاخانه از جمعه ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۴ برقرار خواهد شد.

به گزارش هنردستان ،  نمایشگاه گروهی  «نوسقاخانه» روز جمعه  بیست و سوم خردادماه افتتاح می‌شود.

جریان نوسقاخانه یا نوسنت‌گرایی در هنر معاصر ایران، در ادامه و واکنشی به سبک سقاخانه دهه ۴۰ و ۵۰ شکل گرفت. این جریان بیشتر متعلق به دهه‌های ۷۰ و ۸۰ خورشیدی (دهه ۹۰ میلادی به بعد) است و تلاش می‌کند تا به شکل آگاهانه‌تر و مفهومی‌تر به سنت، آیین، و هویت ایرانی بپردازد. برخلاف سقاخانه که بیشتر بر تزئین، فرم و نشانه‌های مذهبی تاکید داشت، نو سقاخانه یا نو سنت‌گرایی بر تفکر، نقد سنت، و بازخوانی معاصر آن تمرکز دارد. 

ویژگی‌های نوسقاخانه / نو سنت‌گرایی: 

* نقد سنت در عین بازشناسی آن: این هنرمندان هم از سنت تغذیه می‌کنند، هم آن را نقد یا بازآفرینی می‌کنند. 

* رسانه‌های متنوع: از نقاشی تا چیدمان، ویدیوآرت، مجسمه، پرفورمنس، عکس، ترکیب مواد و مدیا. 

* مفهوم‌محوری به‌جای تزئین‌گرایی: محتوا اهمیت بیشتری نسبت به فرم دارد. 

* بینامتنی و ارجاعی: آثار معمولاً ارجاعاتی به متون دینی، اسطوره‌ها، فرهنگ عامه، و تاریخ دارند. 

در این نمایشگاه آثاری از حمید جعفری شکیب، شادی داوری، ارمغان رحمانپور، علیرضا روح الامین، نگار روح بخش، محمد علی سعیدی، امیرشاهرخ فر یوسفی، مهرداد فلاح، کمال الدین قطب، مهرداد کاتوزیان، الهام کلاشک، محمد مستان دهی و مرجان ونکی با نگاهی نو به مکتب سقاخانه در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است. 

محمدعلی سعیدی، کیوریتورو مدیر نگارخانه لاله در خصوص این نمایشگاه اظهار داشت: جنبش سقاخانه یک جریان هنری نوگرای ایرانی است که در حدود دهه ۱۳۴۰ در ایران شکل گرفت. «سقاخانه» سبکی از هنر مدرن ایرانی است که از عناصر و نمادهای محیط پیرامون مردم، نقشمایه‌های ایرانی به ویژه در سقاخانه‌ها، زیارتگاه‌ها و اماکن مذهبی خط و خوشنویسی و… الهام گرفته است. هنرمندان این جنبش سعی در بازتعریف زیبایی‌های ملی و سنتی داشتند و از اشیاء و عناصر بصری این مکان‌ها برای خلق آثار جدید و خلاقانه استفاده کردند. «سقاخانه» یک حرکت نوگرایانه در هنر ایران است که به واسطه هنرمندانی چون صادق تبریزی، فرامرز پیل‌آرام، حسین زنده رودی، جعفر روح بخش، پرویز تناولی، ناصر اویسی، منصور قندریز و… شناخته می‌شود که آثارشان الهام گرفته از نقش مایه‌های ایرانی است. نقاشی‌ها و مجسمه‌های پیروان سقاخانه به لحاظ موضوعی نیز با وجهی رمانتیک، یادآور اسطوره‌ها، ادبیات حماسی و یا عامیانه هستند، گویی با نگاهی نو اما همچنان در جهان پیشامدرن خلق شده باشند. 

وی همچنین افزود: اکنون این نمایشگاه، شهرت و اهمیت آن سبک را دستمایه‌ی برگزاری و نمایش آثار جمعی از هنرمندان با عنوان «نوسقاخانه» نموده است. در حقیقت می‌توان گفت: “نوسقاخانه نمونه‌ای از تلفیق هنر مدرن و سنت‌های ایرانی و نقش آن در فرهنگ و تاریخ ایران در زمینه هنرهای تجسمی است. 

علاقمندان می‌توانند جهت بازدید از این نمایشگاه که جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ از ساعت ۱۷ تا ۱۹ افتتاح می‌گردد و تا ۱۶ تیرماه ادامه دارد، شنبه تا ۴شنبه از ساعت ۹ تا ۱۷ و پنجشنبه‌ها از ساعت ۹ تا ۱۲ به غیر از ایام تعطیل به نگارخانه لاله مراجعه کنند .

امتیاز دهید