هنردستان :روز دوم زلزله، در قبرستان رودبار عکاسی میکرد که زنی با یک عبا و روسری عربی خاکآلود از جاده قبرستان بالا میآید. او هم از دور، عکسهایش را میگیرد.
آن زن، از جنگزدههای خرمشهر بود، با همسر و پسرش به روستایی در شمال کشور پناه آورده بودند
آن زن، از جنگزدههای خرمشهر بود، با همسر و پسرش به روستایی در شمال کشور پناه آورده بودند، بعد از ۱۰ سال تصمیم گرفته بودند به شهرشان برگردند که زلزله میآید و او مجبور میشود، پسر و همسرش را در قبرستان رودبار دفن کند و بدون آنها به خرمشهر برگردد.
این بخشی از داستان عکسهای جاسم غضبانپور است که با یکی از عکسهای دومین روز زلزله در رودبار، در کتاب «زندگی و دیگر هیچ» شروع میشود.
این عکاس که کتابش با عنوان «زندگی و دیگر هیچ» دوم تیرماه در گالری راهابریشم رونمایی شد، به ایسنا گفت: در کنار رونمایی از کتاب، نمایشگاه عکسی با موضوع پشت صحنه فیلم «زندگی و دیگر هیچ» ساخته عباس کیارستمی هم برگزار شد. برخی از این عکسها جدید بود و برای نخستینبار نمایش داده شد.
او ادامه داد: این کتاب با داستان عکس زن جنگزدهای که زلزلهزده هم هست، شروع و به فیلم «زندگی و دیگر هیچ» ساخته عباس کیارستمی وصل میشود. وقتی شما کتاب را ورق میزنید، مناطق زلزلهزده و وقایع پشت صحنه فیلم را دنبال میکنید. به عبارتی یک پروژه مستند اجتماعی است که از جایی شروع و به جای دیگری ختم میشود.
غضبانپور درباره اینکه آیا این مجموعه میتواند ادامهدار باشد؟ توضیح داد: اگر خدا بخواهد، این کتاب میتواند ادامهدار باشد، اما در جلدهای دیگر، پشت صحنههای فیلم را نخواهیم داشت و عکسها فقط به فجایع زلزله رودبار مربوط میشوند.عکسهایی که من از زلزله رودبار گرفتهام، وسعت زیادی دارد و این کتاب فقط بخش کوچکی از آن است که به پشت صحنه فیلم «زندگی و دیگر هیچ» مربوط است.
این عکاس با اشاره به اینکه این کتاب را انتشارات تیس چاپ کرده است، افزود: توزیع کتاب «زندگی و دیگر هیچ» از اول تیرماه در مراکز فرهنگی شروع شده است. در این کتاب حدود ۸۵ عکس چاپ شده است.
