انتشار یک کتاب تاریخی و یک مجموعه داستان

هنردستان: «نیکسون، کیسینجر و شاه» و مجموعه داستان «دوران طلایی» از کتاب‌های تازه منتشرشده هستند.

 

به گزارش هنردستان، کتاب «نیکسون، کیسینجر و شاه؛ روابط ایالت متحده و ایران در جنگ سرد»  نوشته رهام الوندی با ترجمه غلامرضا علی‌بابایی در ۳۵۶ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۳‌هزار تومان در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است. این کتاب به عنوان برترین کتاب تاریخی سال ۲۰۱۴ از سوی روزنامه فایننشال تایمز شناخته شده است.

 

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: پس از سقوط شاه، انگشت اتهام جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در آمریکا به سوی همدیگر نشانه رفته بود که «چه کسی ایران را از دست داد؟» جمهوری‌خواهان، کارتر را مسئول سقوط شاه می‌دانستند – چون نخواسته بود شورشیان را قلع و قمع کند – و دموکرات‌ها نیز نیکسون و کیسینجر را محکوم می‌کردند.

برخی روایت‌های تاریخی، تاحدود زیادی قصور دولت‌های آمریکا را مسئول سقوط شاه می‌دانند که شاید بزرگ‌ترین عقب‌نشینی سیاست خارجی آمریکا در خلال جنگ سرد باشد.

محمدرضا پهلوی در دهه آخر سلطنتش مشارکتی با نیکسون و کسینجر شکل داد که نفوذ اتحاد شوروی را محدود کرد  و برتری منطقه‌ای ایران را در خلیج فارس به نمایش‌ گذاشت. در پرتو دکترین نیکسون، ایران به شریک ایالت متحده در جنگ سرد تبدیل شد؛ شراکتی که نمونه‌ای دیگر از روند جنگ سرد، نه تنها در روابط بین سیاستمداران مسکو و واشنگتن بود بلکه بر روابط متحدین آن‌ها در جهان سوم نیز تأثیر نهاد.

 

 

همچنین مجموعه داستان کوتاه «دوران طلایی» نوشته چان چیوِر با ترجمه فرزانه دوستی در ۱۳۲ صفحه با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه و به بهای ۱۲‌هزار تومان در نشر یادشده عرضه شده است. این کتاب برنده جایزه‌ پولیتزر و جایزه مجمع‌ منتقدان کتاب ملی‌آمریکاست.

در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: این داستان‌ها گاه داستان جهانی گمشده‌اند؛ زمانی که شهر نیویورک از درخشش رودخانه سرشار می‌شد و می‌توانستی  از رادیو گوشه لوازم‌التحریرفروشی به قطعه  بنی گودمن گوش بدهی. دورانی که تقریبا همه کلاه سر می‌گذاشتند. اینجا آخرین نفر از نسل کسانی را می‌بینی که پشت هم سیگار می‌کشیدند و دنیا هر صبح با صدای سرفه آن‌ها بیدار می‌شد؛ همان‌ها که در مهمانی‌های کوکتیل سنگ‌بارانشان می‌کردند، همان‌ها که رقص پای قدیمی «کلیولندچیکن» را هنوز بلد بودند، با کشتی‌ به اروپا سفر می‌کردند و حسرت عشق و خوشبختی از دست‌رفته را می‌کشیدند، آن‌ها که خدایشان به کهنگی خدای من و شما بود – حالا هرکه می‌خواهید باشید. در این میراث باقی‌مانده، عشق به نور را می‌جویم و مصر به یافتن تسلسلی اخلاقی در جهانم.» جان چیور

«داستان‌ها که پیش ‌می‌روند، حکایت زندگی آدم‌هایی خاص می‌شوند در زمان و مکانی خاص – زمان و مکان ما. داستان‌های جان چیور بهترین‌اند.» واشنگتن پست

«داستان‌هایی ژرف و جسورانه… از شگفت‌ترین داستان‌هایی که آمریکا به خود دیده است.» بوستون گلوب

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

امتیاز دهید