انتشار راهنمای ثبت نام و دریافت شناسه برای کالاهای وارداتی

هنردستان : آیین‌نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره اخذ و نصب کد شناسه برای کالاهای وارداتی و تولیدی منتشر شده است.

 چندی پیش وزیر صنعت در دستورالعملی ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه کالا برای کالاهای وارداتی را به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ کرد.واردکنندگان و تولیدکنندگان طبق ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت ملزم به دریافت کد شناسه کالا شده‌اند که دریافت و نصب آن مراحل مختلفی دارد.

 

 چندی پیش وزیر صنعت در دستورالعملی ثبت شناسنامه، اخذ و نصب شناسه کالا برای کالاهای وارداتی را به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ کرد.

واردکنندگان و تولیدکنندگان طبق ابلاغیه وزارت صنعت، معدن و تجارت ملزم به دریافت کد شناسه کالا شده‌اند که دریافت و نصب آن مراحل مختلفی دارد.

واردکنندگان و تولیدکنندگان ملزم شده‌اند تا بر اساس آیین‌نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به اخذ و نصب کد شناسه برای کالاهای وارداتی و تولیدی اقدام کنند.

مطابق ابلاغیه وزارت صنعت، واردکنندگان اولین مشمولان این طرح هستند و تولیدکنندگان با فاصله زمانی چندماهه مشمول دریافت شناسه کالا می‌شوند. اغلب واردکنندگان گروه‌های کالایی از تاریخ 31 خرداد 96 ملزم به اخذ و نصب شناسه کالا بوده و کلیه فرآیندهای تجاری اعم از ثبت‌سفارش، ترخیص، انبارش و حمل تنها با شناسه کالا امکان‌پذیر خواهد بود.

بدین منظور واردکنندگان و تولیدکنندگان کالاهای مختلف بایستی مطابق زمان‌بندی مشخص‌شده در دستورالعمل‌های مصوب، به سامانه شناسه کالا مراجعه و شناسه کالای مورد نظر خود را اخذ و بر روی بسته‌بندی کالا نصب کنند.

راهنمای ثبت نام و احراز صلاحیت در سامانه جامع تجارت به شرح ذیل است:

واردکنندگان و تولیدکنندگان بایستی ابتدا در سامانه جامع تجارت ایران به آدرس www.ntsw.ir ثبت‌نام و با اظهار شماره کارت بازرگانی، شماره صنفی و یا معرفی شرکت، احراز صلاحیت کنند و سپس جهت اخذ شناسه کالا، با همان نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه شناسه کالا به آدرس www.cid.ntsw.ir شوند.

فعالان اقتصادی برای اطلاع از شرایط دریافت کد شناسه و زمان‌بندی مشمولان می‌توانند به صفحه رسمی این سامانه در سایت وزارت صنعت مراجعه کنند.

شناسه کالا، شناسه‌ای است که به مجموعه‌ای از خصوصیات یک کالا (از قبیل جنس، نوع، مدل، نام تجاری و نوع کاربری) و به عبارت بهتر شناسنامه کالا، نسبت داده می‌شود. این خصوصیات به ازای هر کالا، توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری دستگاه‌های تخصصی مربوطه استخراج می‌شود. شناسه کالا، زبان مشترک تشریح کالا در فرآیند تجاری کشور بالاخص بین سامانه‌های الکترونیکی از قبیل سامانه جامع تجارت ایران، ثبتارش، پنجره واحد تجارت فرامرزی، بارنامه برخط، جامع انبارها و تدارکات الکترونیکی دولت است.

این در حالی است که وقتی که در بسیاری از پاساژهای مطرح کشور قدم می‌زنیم به ‌سختی می‌توانیم جنس‌های تولید داخل را پیدا کنیم و اکثر جنس‌ها یا برندهای تقلبی مارک‌های خارجی هستند و یا لباس‌های چینی که نای بازار محصولات داخلی را گرفته‌اند و به گفته بسیاری از مسئولان و متولیان حوزه مد و لباس، بیش از 90 درصد این پوشاک خارجی به شکل قاچاق وارد کشور شده‌اند.

منبع : هنرآنلاین 

امتیاز دهید