ورود داوران بین المللی شورای جهانی صنایع دستی به سیرجان

هنردستان :  ناظران و داوران بین‌المللی شورای جهانی صنایع‌ دستی به‌منظور ارزیابی پروژه جهانی شدن سیرجان به‌ عنوان شهر جهانی گلیم، وارد فرودگاه این شهر در استان کرمان شدند.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان کرمان شامگاه جمعه در حاشیه استقبال از این داوران بین المللی گفت: ارزیابان شورای جهانی صنایع‌ دستی در این سفر 2روزه موضوعاتی چون آموزش، تولید و تجارت گلیم شیریکی پیچ سیرجان را بررسی می کنند. 

 

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان کرمان شامگاه جمعه در حاشیه استقبال از این داوران بین المللی گفت: ارزیابان شورای جهانی صنایع‌ دستی در این سفر 2روزه موضوعاتی چون آموزش، تولید و تجارت گلیم شیریکی پیچ سیرجان را بررسی می کنند. 
محمود وفایی افزود: این داوران جهانی فردا (شنبه) از موزه گلیم سیرجان ، کارگاهها و دارهای گلیم بافی روستای دارستان که به لحاظ تعدد دارهای قالی و منحصر بفر بودن دست بافته های صنعت دستی به دهکده جهانی گلیم شهرت دارد؛ بازدید خواهند داشت. 
وی اضافه کرد :این ناظران در خاتمه بازدید خود کنفرانس خبری با حضور خبرنگاران برگزار و نتایج ارزیابی خود را ارائه خواهند کرد. 
نماینده مردم شهرستانهای سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی پیشتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفته بود: با سفر ارزیابان سازمان یونسکو و ثبت جهانی گلیم روستای دارستان سیرجان به عنوان دهکده جهانی گلیم شناخته خواهد شد. 
شهباز حسن پور افزود: سیرجان مهم‌ترین مرکز دادوستد قالی‌های افشاری‌باف است و با این اقدام یونسکو قطعا از زوال هنر ناب بافندگان سیرجانی جلوگیری خواهد شد و فصل جدیدی برای ماندگاری و توسعه این هنر فاخر آغاز می شود. 
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی گفت: به همت فعالان عرصه گلیم و مسوولان استانی و شهرستان از سال گذشته، مقدمات ثبت جهانی گلیم‌ شیریکی‌پیچ سیرجان آغاز شده است. 
وی افزود: بیش از 14 هزار بافنده در سیرجان وجود دارد که در صورت جهانی شدن گلیم شیریکی‌پیچ، می‌توان از هنر ارزشمند آنها حمایت بیشتری کرد. 
وی گفت: گلیم شیریکی‌پیچ سیرجان از معروف‌ترین دست‌بافته‌های ایرانی است که به سبب قدمت، اصالت و ویژگی‌های بی‌نظیری که در روش بافت آن وجود دارد، نامزد ثبت در فهرست میراث جهانی سازمان یونسکو شده است. 
نماینده مردم سیرجان و بردسیر افزود: فعالیت‌های مستندنگاری این هنر سنتی از سوی مسوولان استان کرمان و شهرستان سیرجان از سال گذشته شروع شده است . 
حسن پور بافت گلیم را بخش مهمی از اقتصاد خانوارهای روستایی و عشایری سیرجان دانست و افزود: گلیم شیریکی‌پیچ سیرجان بسیاری از معیارهای انتخاب اثر برای ثبت در فهرست میراث جهانی از جمله این معیار که نمایانگر دستآوردی بی نظیر از نبوع هنری بشر باشد را دارد و امیدوارم با ثبت جهانی این هنر ارزشمند، دریچه‌های جدیدی به روی بافندگان گلیم سیرجان گشوده شود. 
عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: شهرستان سیرجان یکی‌ از با سابقه‌ترین مناطق گلیم‌بافی در ایران به شمار می‌رود که صرف‌نظر از عشایر و روستاییان، بسیاری از زنان و دختران شهرنشین نیز به این کار مشغولند. 
حسن پور ادامه داد: ظرفیت بالای هنری و کاربردی این گلیم، طی چند دهه گذشته تولیدکنندگان بسیاری را به سمت قطب اصلی تولید این محصول سوق داده، به نحوی که امروزه تولیدات این منطقه سهم عمده‌ای از مصارف داخلی و صادرات خارجی را به خود اختصاص داده است. 
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور هم امروز در صفحه توئیتر خود همزمان با ورود این دواران بین المللی به کشور نوشته بود : گلیم شیریکی پیچ سیرجان در آستانه جهانی شدن قرار دارد. 
زهرا احمدی پور با اعلام این خبر در صفحه شخصی خود در توئیتر و انتشار عکسی از بانوان سیرجانی در حال بافت این گلیم نوشت: زنان سیرجانی پابه پای مردان رج به رج شانه می زنند و گلیم می بافند. 
گلیم شیریکی‌پیچ از شاخص‌ترین دست ‌بافته‌های زنان روستایی و عشایری شهرستان سیرجان است که خاستگاه اصلی آن روستای دارستان در25کیلومتری مرکز شهرستان سیرجان است. 
سیرجان در فاصله 180 کیلومتری غرب کرمان قرار دارد. 

منبع : ایسنا

امتیاز دهید