پلان آخر«تپه 303 » فیلمی که خبری از آن نیست !

هنردستان : پلان آخر«تپه 303 » فیلمی که خبری از آن نیست !

در سینمای ایران کم نیست شمار فیلم هایی که به دلایل مختلف به محاق رفتند، گم شدند و به هر عنوانی از اکران عمومی باز ماندند.البته قطعاً ذهن سینما دوستان زمانی که بدانند فیلمی با وجود عدم کسب اجازه اکران، دست کم در یک بایگانی نگهداری می شود، آسوده تر از زمانی است که خبر گم شدن فیلمی منتشر می شود.

 

در سینمای ایران کم نیست شمار فیلم هایی که به دلایل مختلف به محاق رفتند، گم شدند و به هر عنوانی از اکران عمومی باز ماندند.
البته قطعاً ذهن سینما دوستان زمانی که بدانند فیلمی با وجود عدم کسب اجازه اکران، دست کم در یک بایگانی نگهداری می شود، آسوده تر از زمانی است که خبر گم شدن فیلمی منتشر می شود. گرچه امروز دیگر به واسطه گسترش تکنولوژی کمتر احتمال بروز از دست رفتن کامل فیلمی وجود دارد، ولی فیلم های قدیمی همچنان در معرض این آسیب قرار دارند. شاید معروف ترین نمونه از این دست فیلم ها «ملکوت» خسرو هریتاش باشد که از روی رمان «ملکوت» بهرام صادقی در سال ۱۳۵۴ ساخته شد و هم اکنون هیچ نسخه ای از آن در آرشیو ملی فیلم ایران وجود ندارد. بهروز وثوقی، عزت ا… انتظامی، جمشید مشایخی و… در آن فیلم بازی کرده بودند. اینها را گفتیم تا برسیم به تصویر حاضر که مربوط به فیلمی جنگی به نام «تپه ۳۰۳» ساخته امان منطقی است که سال ۱۳۵۶ ساخته شد، اما هیچگاه اجازه اکران نیافت؛ اما این اکران نشدن ماجرا دارد. این فیلم در کنار «خشم و خون» ساخته ناصر محمدی در سال ۱۳۵۳، «سینجر» ساخته سیروس الوند در سال ۱۳۵۴ و «خط قرمز» به کارگردانی مسعود کیمیایی، از فیلم های سعید راد هستند که امکان نمایش عمومی نیافتند. در تصویر حاضر هم سعید راد را در کنار محمدولی احمدلو (مردوخ) در صحنه ای از فیلم «تپه ۳۰۳» مشاهده می کنید که ظاهراً هر دو نقش سرباز ژاندارمری را داشته اند.
گفته می شود این فیلم که ناصر ملک مطیعی و رضا بیک ایمانوردی هم در آن بازی داشته اند، هیچگاه کامل نشد و به دلایلی ناتمام ماند. در آن مقطع حتی نام ساموئل خاچیکیان فقید هم به عنوان تدوینگر فیلم مطرح شد. نام دیگر این فیلم «جانبازان ظَفار» بود که به واقعه ای در تاریخ معاصر ایران با نام جنگ ظفار می پرداخت (چون مجال توضیح در این باره در مطلب حاضر نیست، کوتاه بدانید که جنگ ظفار نبردی بر سر نفت در میان کشورهای منطقه خلیج فارس در چهار ـ پنج دهه پیش بود). جالب آنکه هیچ نامی از این فیلم در سایت سوره سینما و حتی ویکی پدیا به عنوان دو مرجع در دسترس در اینباره هم نیامده است! در هر حال گویا از همان راش های گرفته شده هم خبری در دسترس نیست.

منبع : بانی فیلم 

امتیاز دهید