پاسخ عضو کمیسیون فرهنگی درباره فیلم‌های توقیفی

هنردستان: نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس معتقد است نخبگان جامعه و هنرمندان در ارتباط با مسائل اجتماعی خودشان نیازمند توجهی هستند که منجر به آرامش آن‌ها شود.

 

به گزارش هنردستان، حجت‌الاسلام احمد مازنی نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی که دوشنبه شب در برج میلاد به تماشای فیلم “اسرافیل” ساخته آیدا پناهنده نشست، در گفت‌وگویی درباره فیلم‌های جشنواره فیلم فجر گفت: من همه فیلم‌های حاضر در جشنواره را ندیدم، اما در مراسم افتتاحیه حضور داشتم و قبل از افتتاح در جلسه‌ای خدمت مسئولین برگزارکننده جشنواره فیلم فجر رفتم. البته در سایر رشته‌ها مانند تئاتر و موسیقی نیز به اتفاق نمایندگان مجلس جلساتی با مدیران برگزارکننده داشتیم.

 

وی ادامه داد: در مجموع سینمای ایران را رو به تعالی می‌بینم، به این جهت که حضرت امام (ره) نیز در روز 12 بهمن که قاعدتاً باید به مهم‌ترین مسائل مانند استدلال برای نفی سلطنت، حق نسل‌های گذشته نسبت به ما، غیرقانونی بودن دولت بختیار و شورای سلطنت، توجه به ارتش، مستضعفین و مجموعه مسائلی که برای تبیین وضع موجود و مسائل گذشته، حال و آینده نظام باید راهی برای آن تعریف می‌کردند، می‌پرداختند، اما در همان سخنرانی امام (ره) بحث سینما را مطرح کردند و این نشان می‌دهد که سینما جزو دغدغه‌های مهم معمار و بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی بوده است.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: امام (ره) آنجا فرمودند، به ما می‌گویند شما با مظاهر تمدن مخالف هستید، در حالی که ما با مظاهر تمدن مخالف نیستیم. بلکه با استفاده ابزاری از تمدن برای فساد و فحشا مخالف هستیم. برای تخریب باورهای مردم ناراحتیم. از این که از سینما برای فحشا استفاده شود، مخالفیم. سینما باید به عنوان یکی از مظاهر تمدن در مسیر تعلیم و تربیت مردم قرار گیرد. از این حیث من فکر می‌کنم سینما در حال تعالی است.

 

مازنی اظهار کرد: در جشنواره فیلم فجر هم تا جایی که من اطلاع دارم، قرار بر حمایت از جوانان است که این حضور می‌تواند آینده خوبی را نوید دهد. البته باید در کنار این حضور آثار پیشکسوتان نیز دیده شود که این اتفاق افتاده است، اما بعضی از این دوستان نیز نقد داشتند که پاسخ‌های لازم به آن‌ها داده شد و این نشان از بررسی کارشناسی و درست مدیران می‌دهد. فکر می‌کنم باید روشی در پیش گرفته شود که هنرمندان پیشکسوت نیز احساس مثبتی نسبت به این جشنواره سینمایی داشته باشند.

 

وی همچنین در ادامه عنوان کرد: به هر حال رویکردها در جشنواره متفاوت است. به نظر می‌رسد فیلمسازان کار اولی، نیاز به یک مثبت اندیشی بیشتری دارند برای کارهای بعدی. به طور مثال فیلمی مانند “اسرافیل” ضمن تشکر از جسارت نویسنده و کارگردان آن، فیلم تلخ و ناامیدی است که انتظار می‌رود کارگردان آن در جهت آثاری پیش برود که لبخند بر لب مخاطب بنشاند.

 

مازنی در پاسخ به این سؤال که چه سرنوشتی در انتظار فیلم‌های توقیفی است و آیا ممیزی‌های موجود باعث این اتفاق و نمایش تلخی‌ها شده است یا خیر؟ گفت: من همه فیلم‌ها را ندیدم و نمی‌توانم چنین قضاوتی داشته باشم، اما در مجموع معتقدم نخبگان جامعه و هنرمندان در ارتباط با مسائل اجتماعی خودشان نیازمند توجهی هستند که منجر به آرامش آن‌ها شود، چرا که این افراد آرامششان را با آثارشان به جامعه تزریق می‌کنند. گاهی از ناحیه بعضی از اشخاص افراطی، هنرمندان مورد بی‌احترامی قرار می‌گیرند، که اگر حرمتشان نگه داشته شود به نظرم به زایشی که از درونشان برای ملت و کشور ایجاد می‌شود بیشتر در جهت شادی نشاط و آرامش کمک می‌کند.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره فیلم “کاناپه” و وضعیت اکران عمومی آن نیز اظهار کرد: ما قبل از شروع جشنواره گلایه‌ها را شنیدیم و من به سهم خودم و همکارانم در کمیسیون فرهنگی اعلام کردیم که اگر نیاز به پادرمیانی ما هست، این کار را انجام دهیم. ولی نه از طرف سازنده و سازندگان فیلم و نه از سوی دوستان ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کسی پا پیش نگذاشت. من باز هم اعلام آمادگی می‌کنم از سوی خودم و همکارانم تا بین اهالی سینما، دستگاه اجرایی و داوران و کارشناسان ورود کنیم، چرا که می‌تواند هم منشأ خیر باشد و هم نظارت مورد انتظار مجلس را محقق کند و کمک کند تا آنچه مطلوب هنرمندان است اتفاق بیفتد.

 

وی در ادامه درباره وضعیت سایر فیلم‌های توقیف‌شده در طی چند سال اخیر گفت: من به صورت موردی اطلاعی ندارم، اگر گزارشی به ما داده شود، من آمادگی دارم که این موضوع را پیگیری کنم و نتیجه را به رسانه‌ها اطلاع دهم. این مورد را دکتر ایوبی باید پاسخ بدهند، اما اگر موضوعی باشد که نیاز به کمک و یا مداخله ما داشته باشد و خود تولیدکننده درخواست دهد ما به این مسئله ورود می‌کنیم.

 

منبع: هنرآنلاین

امتیاز دهید