آخر هفته با کتاب / دو اثر داستانی آمریکایی و چند کتاب شعر و داستانِ ایرانی

هنردستان: دو کتاب از نویسنده بنام آمریکایی و چند کتاب داستانی و شعر از مولفان ایرانی از تازه‌های این روزهای بازار کتاب هستند.

 

به گزارش هنردستان، دو کتاب از نویسنده بنام آمریکایی، شرلی جکسون، با عناوین “ما همیشه قلعه‌نشینان” و “همراه من بیا” در نشر چشمه منتشر شد.

 

“ما همیشه قلعه‌نشینان” داستان  دو خواهر است در خانه‌ای عجیب، و در روستایی مرموز. این کتاب در 198 صفحه و با قیمت 15 هزار تومان منتشر شده است.

 

 شرلی جکسُن در زمان حیات شش بخش از کتاب “همراه من بیا” را نوشته است که سه بخش نخست را بازنویسی کرده و سه بخش دیگر پیش‌نویس اولیه است. همچنین 14 داستان کوتاهی که در این مجموعه آمده است از میان 75 داستان گردآوری نشده، به عنوان بهترین‌ها، یا داستان‌هایی که بهتر از همه دامنه و تنوع کار او را در طول سه دهه نشان می‌دهد، انتخاب شده و در این کتاب آورده شده است. در بخش پایانی این کتاب سه سخنرانی پخش‌نشده از شرلی جکسُن در سال‌های آخر زندگی‌اش که در کالج‌ها و کنفرانس‌های نویسندگان ایراد کرده، نیز آمده است.

این کتاب در 315 صفحه و با ‌قیمت23 هزار تومان منتشر شده است.

 

همچنین دو کتاب از رضا روزبهانی با عنوان “خلسه‌ی چرخ لای جدول” (مجموعه شعر) در نشر داستان و “دیوان(ه ی)شمس” (خوانش و گزینه غزلیات مولانا جلال الدین بلخی) در نشر روزگار منتشر شد.

 

مجموعه شعر “خلسه‌ی چرخ لای جدول”  شمل 34 شعر از  رضا روزبهانی می‌شود.

 

در پشت جلد این کتاب، چنین می‌خوانیم:

تماشای غروب لامذهب فروغ

وقتی دروغ، همه روزنامه‌ها و شب‌نامه‌ها را چاپیده

خلسه چرخ، لای جدول

جدول گرفتار فروغ

مجموعه شعر “خلسه‌ی چرخ لای جدول”  در 78 صفحه، با قیمت 9 هزار تومان در نشر داستان منتشر شده است.

 

اما “دیوان(ه ی)شمس” (خوانش و گزینه غزلیات مولانا جلال الدین بلخی) در نشر روزگار منتشر شده است. رضا روزبهانی در مقدمه این کتاب نوشته است: “آنچه در این گزینه مورد نظر بنده بوده جنونی است که در بسیاری از غزل‌های مولانا می‌توان دید و این‌ها را در بالاترین حدود شعری تمامی دوران‌های ادبیات جهان نشانده. همانی که در صورت و درون برخی از شعرهای ایشان تماشایی است؛ تصویر، احساس، زبان، فضا، فرم، بیان و محتوا. “

 

این کتاب نیز در 120 صفحه و با قیمت 12 هزار تومان منتشر شده است.

 

همچنین “آن‌ها با شاعری که خیلی دوستش داشتند، بد تا کردند” اثر مجتبا هوشیار محبوب در نشر چشمه منتشر شده است.

 

نشر چشمه در معرفی نویسنده این کتاب و این رمان نوشته است: “مجتبا هوشیار‌محبوب نویسنده‌ی جوانِ تجربه‌گرای روزگارِ ماست. رمانِ قبلی‌اش با نامِ” آقای مازِنی و دلتنگی‌های پدرش” در سالِ 1391 یکی از برگزیدگان و رمان شایسته تحسین جایزه‌ی رمانِ متفاوتِ سال، “واو”، شد. کتابِ تازه‌ی این نویسنده یعنی” آن‌ها با شاعری که خیلی دوستش داشتند بد تا کردند” ادامه‌ای ا‌ست بر روند فکری و روایی این داستان‌نویسِ متفاوت. رمان متشکل از فصل‌ها و “تکه‌”های بسیار کوتاه است از روزگار و ماجراهای چند پسرِ جوان که یکی‌شان محورِ روایت است. او که با زمانه‌ی خود دچارِ ناهماهنگی و اصطکاک است درگیرِ اتفاق‌هایی می‌شود که در ارتباط با دیگران برایش رقم می‌خورد. تلخیِ زیستن به شکل‌های گوناگون در این ماجراها دخیل هستند و اجازه نمی‌دهند روایتْ خطی و پیوسته شود. برای همین ما در رمان با خُرده‌روایت‌ها، خُرده‌شخصیت‌ها و حتا آدم‌های خُرده‌پایی مواجه می‌شویم که تأثیرهای کوچک اما مهمی در متن می‌گذارند. رمان هوشیارمحبوب را می‌توان یک رمانِ تجربیِ “اقلیت” دانست که جورِ دیگری به جهانِ درون و اطرافش می‌نگرد. تجربه‌ی زوال و وجودهایی که در حالِ تکثیر شدن هستند در مکان. برای همین است که می‌توان این اثر را یک رمانِ خاص دانست. “

 

قیمت این کتاب 9500 تومان است.                

 

و در آخر ،  رمان “نه‌چندان‌زیبا، با هوشی متوسط”، اثر محمدجواد صابری، قصه‌نویس و روزنامه‌نگار در سری “کتاب‌های قفسه قرمز” نشر چشمه منتشر شده است. این نخستین کتابی است که او در ادبیات داستانی منتشر می‌کند.

 

روی جلد کتاب و زیر عنوان داستان، آمده: “تصورات آدم‌های زنده، از مرگ شوخی است”. از همین جمله و پیش از شروع به خواندن این اثر، مشخص است که صابری، قصه‌ای نوشته است با نظر به مرگ از منظر کسی که تصوری پیشینی از آن را منتفی می‌داند.

 

در پشت جلد کتاب چنین می‌خوانیم: “نه‌چندان زیبا، با هوشی متوسط یک رمانِ تجربی و خاص است که داستان و اجرایی متفاوت دارد. رمان داستان آخرین روزهای خدمت یک پسرِ جوان است و مواجه ‌شدنِ او با مرگ که وادارش می‌کند به شهرِ آبا‌واجدادی خود بازگردد و با اتفاق‌ها و آدم‌هایی روبه‌رو شود که چندان میل و علاقه‌ای به‌شان ندارد. از سویی دیگر او در زندگی عاشقانه‌اش نیز مشکلاتی دارد که باعث می‌شوند دست به رفتارهای خاص بزند. قهرمانِ رمان گویا برای رهایی از کابوس باید کاری بکند… رمانِ نه‌چندان زیبا، با هوشی متوسط با زبانی طنزآلود و فضاهای متفاوت زندگی روزمره ساخته شده، اما در آن عنصرِ خیال‌ورزی و اوهامِ شخصیت است که نقشی پررنگ دارد. محمدجواد صابری در این رمان خواسته مخاطبِ خود را در موقعیت‌هایی قرار بدهد که گاه بی‌نهایت تلخ و تراژیک و گاه به‌شدت مضحک و طنزآلود است، و همین استفاده‌ی مدام از فضاها و امکاناتِ مختلفِ زبانی و روایی به جذابیت این متن نوگرا افزوده است”.

 

محمدجواد صابری را پیش‌تر به عنوان روزنامه‌‌نگار بیشتر می‌شناختیم؛ او هم‌اکنون جزو تحریریه روزنامه آرمان امروز است.

 

“نه‌چندان‌زیبا، با هوشی متوسط” به قیمت شانزده‌هزارتومان و در 212صفحه به بازار کتاب آمده است.

 

منبع: هنرآنلاین

امتیاز دهید