توصیه نصرالله افجه‌ای در تولد ۸۳ سالگی‌اش

هنردستان: نصرالله افجه‌ای به جوانان هنرمند توصیه کرد که به‌دنبال الگوبرداری‌های رایج در هنر نباشند و حرف تازه‌ای در این عرصه بزنند.

به گزارش هنردستان، ۲۵ بهمن‌ماه سالروز تولد نصرالله افجه‌ای، هنرمند عرصه خوشنویسی و نقاشی‌خط است. او امسال ۸۳ ساله می‌شود و به‌عنوان یک پیشکسوت به جوانان عرصه کاری خود توصیه می‌کند از خود، اثر و ردپایی در وادی هنر باقی بگذارند.

 

این هنرمند، اظهار کرد: پایم را خیلی وقت است که در سالخوردگی و پیری گذاشته‌ام. تولد نشانه خوبی است برای یک هشدار بزرگ. هشداری که می‌گوید پشت سرت را نگاه کن ببین چه کرده‌ای و بعدا چه خواهی کرد. می‌گوید اکنون سررسید مقطع دیگری است.

او ادامه داد: ما تا آنجا که فکرمان می‌رسید، تلاش خود را کرده‌ایم. تلاشی بی‌وقفه که چند دهه طول کشید. وقتی به گذشته نگاه می‌کنم و پرونده کاری‌ام را بررسی می‌کنم، به این نتیجه می‌رسم که تلاش و توجهم معطوف به هنر خودم بوده است. از جوان‌ها هم می‌خواهم همین کار را بکنند.

افجه‌ای همچنین بیان کرد: چیزی که من را در حوزه تخصصی خودم، یعنی نقاشی‌خط افسرده می‌کند، الگوبرداری‌های رایج است. فکر می‌کنم خیلی نباید به آماده‌خوری عادت کرد. هر کسی باید زحمت بکشد و اثر و ردپایی از خود در این دوران باقی بگذارد. این‌که فقط از روی کار دیگران الگوبرداری و کپی‌برداری کنیم، خیانت محض به هنر است.

این هنرمند ادامه داد: به جوانان توصیه می‌کنم در زمینه هنر زحمت بکشند و مطالعه کنند. دنیا خیلی بزرگ است، آن‌ها باید به اطراف‌شان توجه کنند و اطلاعات‌شان را بالا ببرند تا بتوانند حرف تازه‌ای بیاورند.

نصرالله افجه‌ای سال ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. اصلیت خانوادگی او متعلق به «افجه» از توابع لواسان است. او از کودکی به ادبیات و خوشنویسی علاقه داشت و با شعرخوانی‌ها و غزل‌خوانی‌های پدرش از حافظ و محتشم با شعر پیوند خورد. وقتی افجه‌ای تصمیم گرفت علاقه‌اش به خوشنویسی را دنبال کند، با مخالفت پدرش روبه‌رو شد. او در این‌باره گفته است: «وقتی به سمت خوشنویسی پیش رفتم و پدرم متوجه علاقه من به این هنر شد، من را مورد انتقاد قرار داد و گفت باید دنبال کاری بروم که بتوانم برای خانواده یک لقمه نان درآورم، اما من به‌دلیل علاقه زیادی که به خوشنویسی داشتم با وجود مخالفت پدرم تصمیم گرفتم آن را ادامه دهم.»

با این حال، افجه‌ای نتوانست در کنکور هنر قبول و به دانشگاه وارد شود. این اتفاق او را از مسیر هنر دور نکرد و این هنرمند با حضور در محضر استادانی مانند مرحوم عرب‌زاده و محمدولی کیمیاقلم علایق‌اش را دنبال کرد. او با استخدام شدن در سازمان برنامه و مرکز آمار در سال ۱۳۴۵ به نوشتن نقشه‌های تهران بزرگ در سرشماری عظیم و معتبر پرداخت و بعدها نخستین نمایشگاه خود را به‌عنوان نخستین نمایشگاه هنر نقاشی‌خط در سال ۱۳۵۱ در گالری «سیحون» برگزار کرد.

این هنرمند به‌دلیل استمرار فعالیتش در عرصه‌ی هنر، نشان درجه‌ی یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفت و در هفتمین همایش چهره‌های ماندگار در آبان ماه ۱۳۸۷ به‌عنوان چهره‌ی ماندگار رشته خوشنویسی برگزیده شد. افجه‌ای در میان خوشنویسان ایرانی از نسل اول هنرمندان پیش‌رو در تجربه‌اندوزی‌ها و ترکیب کردن و گسترش دادن ‌امکانات خوشنویسی با مصالح نقاشی و سایر تکنیک‌های طراحی بوده است.

از آثار این هنرمند تا کنون نمایشگاه‌های متعددی در ایران، لندن، بولونیای ایتالیا، لس‌آنجلس، سوییس، فرانسه، ‌بنگلادش، آلمان، پکن، کویت، ابوظبی و دبی برگزار شده است. او موفق به دریافت نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده و در هفتمین همایش چهره‌های ماندگار در آبان‌ماه ۱۳۸۷ به‌عنوان چهره برگزیده در رشته خوشنویسی انتخاب شده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

امتیاز دهید