قصه‌گویی از انحصار کانون خارج شده است

هنردستان: مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، از خروج بحث قصه‌گویی از انحصار مربیان کانون و گسترش آن در سطح وسیعی‌تری از جامعه خبر داد.

 به گزارش هنردستان، علی‌رضا حاجیان‌زاده – مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان – در نشست نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی که در مرکز آفرینش‌های فرهنگی – هنری کانون پرورش فکری کودکان برگزار شد، گفت: امروز بحث قصه‌گویی از انحصار مربیان کانون خارج شده و در سطح وسیع‌تری مطرح شده، به‌گونه‌ای که بناست بسیاری از مفاهیم آموزشی در دوره ابتدایی، به مدد بهره‌گیری از این هنر ارائه شود.

 

او ادامه داد: هنر قصه‌گویی، هنری مردمی‌ است، چون مخاطبان آن جمعی وسیعی از جمعیت کشور، یعنی کودکان و نوجوانان هستند. همچنین صاحبان این هنر، مادران، مربیان و کتابدارانی هستند که خارج از جریان تجاری و خاص، از توانمندی قصه‌گویی بهره‌مندند و قصه و محتوای آن موضوعی‌ است که در تاریخ،‌ تمدن و اقوام ملل ریشه دارد.

وی اظهار کرد: قصه‌گویی روشی برای آموزش بسیاری از مسائل در حوزه مباحث اجتماعی، فرهنگی و … است و بسیاری از مباحث را در حوزه‌های یادشده می‌توان از حالت رسمی خارج و به مدد قصه‌گویی، به مخاطب منتقل کرد. همچنان که خداوند بخشی از آموزه‌های خود را در قالب قصه در اختیار نسل بشر قرار داده است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تاکید بر این‌که نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در چهار بخش قصه‌گویان داخلی و بین‌المللی، مقاله‌نویسی، قصه‌گویی رضوی و برنامه‌های جنبی طراحی شده است، تاکید کرد: در این جشنواره، مربیان قصه‌گو، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نوجوانان و قصه‌گویان آزاد از گروه‌های اصلی هستند. همچنین به منظور برگزاری این جشنواره ۴۳۰۵ قصه ارائه شده و ۱۹۰ مربی در مرحله استانی شرکت کرده‌اند که از این میان، ۴۷ مربی برگزیده شدند و ۲۰ نفر به جشنواره راه یافتند. از میان آن‌ها نیز در نهایت سه نفر انتخاب خواهند شد. در بخش آزاد ۷۴۷ شرکت‌کننده در مرحله استانی حضور دارند که در نهایت، سه نفر از میان آنان انتخاب خواهند شد. در بخش پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها نیز ۴۴۶ نفر حضور داشتند که از میان آن‌ها، ۳۶۲ نفر به‌عنوان برگزیده استانی انتخاب شدند و در نهایت ۱۰ نفر به جشنواره رسیدند.

وی همچنین توضیح داد: در بخش نوجوانان هم از ۱۶۵ برگزیده نوجوان، ۱۰ نفر به جشنواره راه‌ یافتند. در بخش رضوی نیز ۱۷۹ شرکت‌کننده حضور داشتند که در نهایت، هشت نفر به مرحله داوری رسیدند و از میان آن‌ها سه اثر برگزیده خواهند شد. در بخش فراگیر، ۱۷ شرکت‌کننده حضور داشتند که از میان آن‌ها، ۱۲ نفر به‌عنوان برگزیدگان استانی انتخاب شدند و در نهایت، سه نفر به جشنواره بین‌المللی راه‌ پیدا کردند که از میان آن‌ها یک نفر انتخاب خواهد شد.

حاجیان‌زاده گفت: در بخش ملی، مریم نشیبا و علی خانجانی به‌عنوان داوران بخش داخلی به قضاوت قصه‌گویان خواهند پرداخت و در بخش بین‌الملل، یک داور اندونزیایی و یک داور آلمانی و مصطفی رحماندوست به قضاوت آثار می‌پردازند. رونمایی از سه کتاب، برگزاری نشست‌های تخصص و … از دیگر بخش‌های این جشنواره است.

بنا به گفته مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دبیرخانه دائمی قصه‌گویی شکل گرفته و فعالیت‌های پژوهشی و نوآوری‌های این حوزه را رصد می‌کند. همچنین دبیرخانه‌ای در هر استان به‌منظور توسعه قصه‌گویی سامان گرفته است تا جریان قصه‌گویی را بیش از گذشته به‌عنوان فرهنگ غالب هدایت کند.

نوزدهمین جشنواره قصه‌گویی از ۱۹ تا ۱۷ اسفندماه در مرکز آفرینش‌ هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

امتیاز دهید