هنردستان: نوزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با حضور نمایندگانی از ۱۱ کشور جهان کار خود را آغاز کرد.
به گزارش هنردستان، رضا قنبرزاده معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مراسم افتتاحیه این جشنواره که ۲۷ بهمنماه در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون برگزار شد با اشاره به رسیدن ۱۶۱ چکیده مقاله به دبیرخانه نوزدهمین دوره جشنواره قصهگویی و ایجاد دبیرخانه دائمی قصهگویی، این موضوع را از نقاط قوت این جشنواره خواند و گفت: از ۱۶۱ مقاله رسیده ۸۲ مقاله تدوین شده و شش مقاله برای رقابت در مرحله نهایی شایسته تقدیر شناخته شده است.
او همچنین اظهار کرد: جهان قصه جهان رنگها و درنگهاست و قصهگو با جادوی کلمات جهانهای گوناگونی میسازد. جهان او جهان زیستن با شادمانی و گریستن با اندوههاست.
معاون فرهنگی کانون سپس به فعالیتهای انجامگرفته در حوزه برپایی نوزدهمین جشنواره قصهگویی پرداخت و گفت: در ۳۱ استان ۴۲۸۷ قصهگو با طیفهای کانونی، مربیان، اعضای ۱۴ تا ۱۷ سال و غیرکانونی شامل پدربزرگها و مادربزرگها برای حضور در این رقابت مشارکت داشتند. این جشنواره در دو سطح ملی و بینالمللی برگزار شده و رقابت پدربزرگها و مادربزرگها در زمره جلوههای این مسابقه است.
قرار است امروز از مجموع ۶۸ قصهگوی ایرانی و خارجی شرکتکننده، ۱۱ نوجوان، پنج مربی کانون، یک مادربزرگ، یک پدربزرگ و دو قصهگوی بخش رضوی به روی صحنه بروند و آثار متنوعی را برای داوران و مخاطبان نقل کنند.
همچنین در این روز با اعزام ۱۲ قصهگو به چهار نقطه از شهر تهران جشن قصهگویی در سراسر تهران آغاز میشود. در این میان اعضای مراکز شماره ۱۰ و ۴۰ کانون و کودکان شیرخوارگاه شبیر میتوانند از شنیدن قصههای کهن و معاصر ایرانی بهره ببرند.
قرار است در کنار دو قصهگوی ایرانی هنرمندی از کوبا نیز در مدرسه اتباع افغان حاضر شود. «الویا انس پرز ناپولس» یکی از ۱۱ قصهگوی خارجی راهیافته به رقابت بخش بینالملل جشنواره است.
علاقهمندان به مباحث تخصصی، مربیان و دانشجویان نیز در نخستین روز از برگزاری جشنواره میتوانند از نظرهای دکتر اکرم قاسمپور از ایران و دکتر نوربرت کوبر آلمانی با موضوع «قصه، قصه گویی و نمایش» طی نشستی بهرهمند شوند. این نشست از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در دانشگاه سوره واقع در خیابان آزادی، بین خوش و آذربایجان برگزار خواهد شد.
در بعدازظهر همین روز و در دیگر فعالیت جنبی این جشنواره کارگاهی با عنوان «خلاقیت در بازگویی قصه و افسانههای محلی» نیز در سالن کنفرانس شماره یک مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون برگزار میشود. هدایت این کارگاه را دکتر «مورتی بنانتا» از کشور اندونزی برعهده خواهد داشت.
شرکتکنندگان در این جشنواره آثاری با مضامین آموزشی، سبک زندگی ایرانی – اسلامی و داستانهای رضوی را برای مخاطبان نقل خواهند کرد و مخاطبان عمومی نیز به صورت رایگان میتوانند این اجراها را از نزدیک ببینند.
نوزدهمین جشنواره قصهگویی کانون از ۲۷ بهمن تا یک اسفندماه در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برپاست.
منبع: خبرگزاری ایسنا