هرآنچه باید از جشنواره تئاتر فجر بدانید/ فرصتِ آزمون و خطا نیست

سی و ششمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر فجر با شعار «جشن گفتگوی تئاتر ایران» از ۲۸ دی تا ۹ بهمن میزبان هنرمندان و علاقه مندان به هنرهای نمایشی خواهد بود

 

 

کمتر از ۲۰ روز به برگزاری سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر باقی مانده است؛ جشنواره ای که بزرگترین رویداد سالانه تئاتری کشور به حساب می آید. این دوره از جشنواره با شعار «جشن گفتگوی تئاتر ایران» به دبیری فرهاد مهندس پور از ۲۸ دی تا ۹ بهمن ماه برگزار می شود که قرار است منتخبی از آثار نمایشی که در سال گذشته در تئاتر ایران به صحنه رفته اند در قالب بخش های مختلف در این جشنواره به نمایش گذاشته شوند.

فرهاد مهندس پور دبیر این دوره از جشنواره تئاتر فجر از جمله هنرمندان و مدرسان شناخته شده این عرصه به حساب می آید که با پذیرفتن دبیری جشنواره مسئولیت حساسی را عهده دار شده است. مسلما امسال نیز مانند دوره های گذشته انتقادات و اظهارنظرهای بسیاری به عملکرد دبیر و تیم اجرایی جشنواره وارد می شود که از جمله انتقاداتی که تا امروز مطرح شده است اعتراض کانون نمایشگران تئاتر خیابانی به سازوکار انتخاب آثار خیابانی، نحوه انتخاب آثار بخش مرور و پروسه انتخاب و بازبینی برگزیدگان جشنواره های استانی برای حضور در این دوره از جشنواره است.

حذف تدریجی بازبینی آثار به ­صورت فیلم­ – تئاتر با رجوع به اجراهای زنده، اصلاح فرآیند انتخاب آثار با تکیه بر خردجمعی و مراجعه به آرای طیف وسیعی از کارشناسان و مدیران تئاتر، اعتباربخشی به جوایز جشنواره با فرآیند استانداردسازی موضوع داوری و کاستن تعداد جوایز مانند دیگر جشنواره‌های جهانی تئاتر، توجه به ظرفیت­ های نوین اجرایی با حمایت از گونه­ های مختلف تئاتر، تلاش برای هویت یابی و کارآیی اجتماعی جشنواره تئاتر فجر روندی است که دست اندرکاران جشنواره برای ارتقای کیفی این رویداد هنری در پیش گرفته اند.

سی و ششمین دوره جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی، انجمن هنرهای نمایشی ایران و مؤسسه بین‌المللی تئاتر (ITI) برگزار می‌شود و شامل بخش‌های مرور تئاتر ایران، تئاتر ملل، مهمان، خارج از صحنه (Off stage)، به­ علاوه فجر، مسابقه تئاتر ایران، مسابقه تئاتر بین الملل، پوستر و هویت بصری و مسابقه عکس و جایزه ادبیات نمایشی می شود.

پوستر این دوره از جشنواره تئاتر فجر توسط سیامک فیلی زاده گرافیست، طراح و هنرمند عرصه هنرهای بصری طراحی می شود که البته تا زمان انتشار این گزارش هنوز از پوستر جشنواره رونمایی نشده است.

امسال علی‌اصغر دشتی به عنوان قائم مقام، مهدی رضاخانی به عنوان مدیر هنری، حمیدرضا ابک به عنوان مدیر ارتباطات و روابط عمومی، حمید پورآذری مدیر بخش خارج از صحنه، آروند دشت آرای مدیر بخش بین الملل، اصغر نوری مدیر بخش جایزه ادبیات نمایشی، پریسا مقتدی مدیر بخش مرور، امیر اسمی مدیر بخش پوستر و هویت بصری و مسابقه عکس، پیمان شریعتی مدیر اجرایی، سیاوش قائدی مدیر هماهنگی و یوسف باپیری مدیر بخش به علاوه تئاتر فجر، فرهاد مهندس پور را در برگزاری جشنواره تئاتر فجر همراهی می کنند.

 منبع : خبرگزاری مهر

 

امتیاز دهید